Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
Радико:
--- Цитат на: Bat_Vanko в Април 17, 2021, 10:09:19 am ---Радико, принципно е така но на практика - НЕ. Всеки един магнит има някаква неравномерност на магнитното поле. За това е много трудно да се изработи качествен магнитен лагер. И в добава униполярният генератор не дава индукция ако четките са неподвижно свързани с диска. И всичко това е описано с примери в оная книга, която ти упорито отказваш да прочетеш защото има опасност да научиш нещо. Важното е като се погледнеш в огледалото да виждаш една велика личност ;D
--- Край на цитат ---
Аз онав книга съм я прочел а и не само нея но никъде не съм намерил смислени отговори на въпросите които съм си задал и на които съм търсил отговорите. Неравномерноста на полето не е отговор защото ако беше така то униполярният генератор щеше да генерира променлив ток. Ако пък неравномерността е толкова много и толкова ситна че да е незабележима с нищо въобше нямаше да има индукция. Не, не стават тези книги. Има сериозни пропуски в тях.
Радико:
--- Цитат на: krasias в Април 17, 2021, 08:47:10 am --- Да бе щот така ти е удобно да се правиш на луд, щото написа една велика глупост и сега се чудиш как да я защитиш. Е дори и фарадеевото динамо не доказва нищо от тезата ти щото лошата истина е че който и да го е направил това динамо то освен някакъв съвсем слаб ток и мижаво напрежение засичащо се само с галванометър, нищо друго не излиза от него. Хайде направи така че от него да излязат ония заявени хиляди ампери тогава пак обяснявай кое как е.
--- Край на цитат ---
Верно ли бе???
Аз пък чета тука друго:
--- Цитат --- Хомополярните генератори оцеляват през Възраждането през 50-те години като източник на импулсно съхранение на енергия. Тези устройства използват тежки дискове като маховик, за да спестят механична енергия, която може бързо да бъде хвърлена в експериментален автомобил. Един ранен пример за такъв тип устройство е създаден от сър Марк Олифант от Физическо и инженерно училище на Австралийския национален университет. Той съхранява до 500 мегаджоула енергия и е използван като източник на високи токове за синхротронни експерименти от 1962 г. до разглобяване през 1986 г. Дизайнът на Olyphanta е бил в състояние да доставя токове до 2 мегаампера (MA).
--- Край на цитат ---
Еи ти цялата публикация:
https://bg.flipperworld.org/tech/unipolaren-generator-ustroystvo-istoriya-na-syzdavane-prilojenie
GMG:
--- Цитат на: Радико в Април 17, 2021, 11:03:06 am ---Еи ти цялата публикация:
--- Край на цитат ---
От публикации файда няма приятелю! ;)
Важен е собствения опит, но не с кашон. ;D
krasias:
Радико ти май не си чел добре и статията която даваш, не случайно ти казах да го направиш самия ти щот явно и да четеш не можеш. Примера с трансформатора е най добър ама не ти изнася а с механичните системи лесно можеш да изпаднеш в заблуда.
Радико:
--- Цитат на: krasias в Април 17, 2021, 11:48:19 am ---Радико ти май не си чел добре и статията която даваш, не случайно ти казах да го направиш самия ти щот явно и да четеш не можеш. Примера с трансформатора е най добър ама не ти изнася а с механичните системи лесно можеш да изпаднеш в заблуда.
--- Край на цитат ---
Няма най добър пример, исвен ако не искаш да натъманиш някаква лъжа. Истинското обяснение може да обясни всеки пример.
Освен това тази статия я дадох само в отговор на твърдението ти:
--- Цитат ---щото лошата истина е че който и да го е направил това динамо то освен някакъв съвсем слаб ток и мижаво напрежение засичащо се само с галванометър, нищо друго не излиза от него.
--- Край на цитат ---
Както виждаш това е лошо скроена лъжа а не лошата истина. Защото аз не бих нарекъл мегаамперите "съвсем мижав ток" въореки, че въобще няма значение точно колко е ефективнистта когато се обсъждат ПРИНЦИПИ
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия