Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
epwpixieq-1:
--- Цитат на: VITAN в Април 13, 2021, 07:48:37 pm ---Дадох тука линк на книгата на проф. К. Мейл > Scalar Waves
На английски труд, облечен в математически апарат.
Това е само за вас. Спира ли ви нещо, или не ви се занимава 1 месец с четене на нещо истинско?
--- Край на цитат ---
Нищо против Мейл, той си има свой поглед за нещата, но такива като него съм чел десетки ако не и стотици. Трябва да му се даде заслуженото обаче че той следва много от вижданията на Тесла, но от гледна точка не експерименти е светлинни години по-назад. Само една малка, нисковолтова, експериментална установка за еднопроводимо провеждане на енергия продава като научен апарат.
Всъщност за първи път попаднах на работата на Мейл преди десетилетие, и със сигурност той има поглед, не отричам това. Всъщност има много по правилен поглед от 99% от изследователите ( ако изобщо са останали в тази област ). Но знаете ли колко математически апарат има публикуван и повече повтарят и преповтарят неща написани от преди 140-150 години (само малко хора разбират че нещата се преповтарят ,точно понеже почти никой не чете толкова "стари" публикации). Точно и затова не чета съвременните автори, те се завират в абстрактни символики и какви ли не магически обяснения за да се опитат да обяснят (вярно или грешно това е друг въпрос) нещо което природата го прави без тези символични познания само на база на елементарни природни закони.
Ще кажа нещо което съм повтарял доста пъти във форума. Щом човек прецени че определена информация е ценна, от негова гледна точка, и му е интересна, той трябва да е готов да отдели и инвестира време за да я разбере пълноценно. Толкова хора отделят 5-10 години в "образование" и заучават нещата които им се дават в университетите без изобщо лично да разбират защо го правят. Ами че след толкова инвестирано време, само редно е човек да реши да отдели време и за нещо което той самия намира да е ценно, а не някой друг, администрация, общество или научни институции да му казват, че това което му се преподава е ценно. Та от тази гледна точка щом мислите че Мейл казва нещо интересно и важно задълбочете се в това, не мисля че някой би ви попречил.
VITAN:
Чел съм го от-до...
Пради английския и висшата математика (коя съм позабравил) не мога да кажа, че съм разбрал всичко.
С някои негови неща не съм съгласен, но на тема Хулда Кларк много хора трещят.
Той е на правилни позиции там, но аз лично имам забележки.
Като цяло неговата "конструкция" на Вселената ми се вижда много смислена.
За скаларните вълни - не виждам освен Тесла някой повече от него.
Иначе да, с тия малки установки (тесла-трафчета) освен да прави пари, няма какво.... Но пък не съм аз този, който ще му каже откъде да взема пари за "семки и бонбонки".
hyparh:
--- Цитат на: Аtos в Април 13, 2021, 01:29:22 pm ---Хм...според Ганчев...електрическият ток се движи по повърхността на проводника, по спирала...
Аз лично не мога да се ангажирам с мнение...
--- Край на цитат ---
Според Лийдскалнин потоците са два (N и S) завинтващи се спираловидно един в друг в противоположни посоки. Т.е. два динамично взаимодействащи си магнитни потока, предизвикващи проявлението, което наричаме електричество. При този процес, заради центробежните сили, около проводника се изхвърля магнитна субстанция от двата вида (N и S) в противоположни посоки.
Нагледна демонстрация: https://www.youtube.com/watch?v=NJgnUHejclI
Окачените метални пръчици са намагнитени и подредени разноименно - редуват се NSNS... Виждаме как се отклоняват в противоположни посоки, избутвани от S и N потоците, циркулиращи в и около проводника.
Интересно как това поведение може да бъде обяснено от конвенционалната наука, аз поне не съм срещал такова.
Радико:
--- Цитат на: hyparh в Април 14, 2021, 12:56:31 pm ---Според Лийдскалнин потоците са два (N и S) завинтващи се спираловидно един в друг в противоположни посоки. Т.е. два динамично взаимодействащи си магнитни потока, предизвикващи проявлението, което наричаме електричество. При този процес, заради центробежните сили, около проводника се изхвърля магнитна субстанция от двата вида (N и S) в противоположни посоки.
Нагледна демонстрация: https://www.youtube.com/watch?v=NJgnUHejclI
Окачените метални пръчици са намагнитени и подредени разноименно - редуват се NSNS... Виждаме как се отклоняват в противоположни посоки, избутвани от S и N потоците, циркулиращи в и около проводника.
Интересно как това поведение може да бъде обяснено от конвенционалната наука, аз поне не съм срещал такова.
--- Край на цитат ---
И аз имам наблюдения, че сякаш електрическият ток има два различни потока което особенно ясно се вижда при мълниите примерно. Са относно това кое как се върти не мога да споря въобще. Щот нито мога да потвърдя нито да отрека категорично такова твърдение. Това от клипа не бих го нарекъл доказстелство за спираловидното движение. Би било доказателство ако се наредят много много такива "детектори" един до друг и се пусне ток по проводника и да се заснемат един след друг детекторите за да се направи в резултат 3D изображение на частиците около проводника.
hyparh:
Принципно си прав. Това, което опитът показва недвусмислено, е наличието на двойнственост в резултантното магнитно поле. Т.е. не е нещо, което се върти еднопосочно около проводника, както го изобразяват по картинките, което определено дава почва за размишления "извън кутията".
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия