Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (60/629) > >>

getca:
Нови измервания на Надин от 02.07.2010...Работи с калибриран луксметър за да измери изходната мощност на генератора. На входа се мери мощност и cosФ.

http://jnaudin.free.fr/kapagen/kapagen33pio.htm

EDM electronics:
Както по-напред предположих, Ноден не е постигнал КПД > 1, просто един трансформаторен ефект.

Все още СЕ е тера инкогнита.

Мисля, че Теофил е дал най-правилната насока. И аз мисля така. Макар руснака SR да не показа най-убедителния клип за репликация на Капанадзе, нещо вътрешно ме кара да му вярвам. Мисля, че разсъжденията му относно резонанса са верни - няма СЕ в параметричния резонанс. Добре е да се препрочетат и осмислят постовете му, както и повторение на опитите му.

Моите насоки към тайната са към конвергатора. Ако някой е запознат с трудовете на Стефан Маринов относно конвергатора, може да сподели.

coke2k:
Здравейте, как може да се измери или по скоро да се направи индикатор за нивото на високочестотно електромагнитно поле. Сигурен съм , че всеки който прави опити с искрене върху или около ферити получава  нужното поле. Само трябва да се настрои точното искрене (то наистина трябва да  е слабо като видеото на СР), така , че полето да е максимум. Трябва да има начин това ВЧ поле да се комутира или по скоро да се модулира на порции по 50 херца или колкото си решим може и на 100 примерно. Важното е да се направи така , че полето да върши работа и да направи от ферита магнит , а не да го насилваме с външен генератор , честотата на резултатното поле трябва да е ниска и  с точно изразен синус , който не се генерира от външен генератор .... синуса сам става . Направих няколко опита по идея на   Назар (потребител от един руски форум) , които  може би водят точно в целта.
За да не предизвикам поредната интрига предварително искам да кажа , че все още нямам надежден резултат който да покажа , но ми се струва , че трябва много добре да се обмисли вариянт по крайно нетрадиционен начин на свързване на транзисторите формиращи синуса. Вижте видеото на СР - там много добре се вижда , че транзисторите не са свързани по нормален начин.
 Очаквам идеи за индикатор нивото на ВЧ поле.
Поздрави

vitan:
Схеми из Нета колкото искаш. Търсиш и избираш, което ти харесва.
Най-простичко става със стрелкови волтметър (един колега :) си взе от Конрад за около 5 лева парчето. Мерят до 1000 V DC). Ако честотата е по-висока, слагаш 1 или повече шотки диоди на "+" и си щастлив.

Просто доближаваш сондите до местата, които те интересуват.

madsatbg:
Здравей , Коке

това е схема на детектор с който меря полето.

поздрави мадсатбг

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия