Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (58/629) > >>

freeenergyinfo:
http://jnaudin.free.fr/kapagen/k32.gif - вече се появи и схемата на Ноден! :)

getca:
Здравейте,

Чета из руските форуми за един от вероятните принципи на работа на Капанадзе генератора, ФЕРОМАГНИТНИЯТ РЕЗОНАНС, и случайно попадам на един мой стар пост в темата за КМП...

--- Цитат на: getca в Юли 14, 2008, 05:47:17 pm ---При мен резонансната схема за захранване на товара работи екстра. Само трябва една обратна връзка по напрежение за управление на честотата на 555 и стабилизацията е готова.
Напоследък не съм си играл много с МЕг-а, но ми направи впечатление, че когато е настроен в резонанс с лампа 12в, 5вт на макс. се чува странен звук от конструкцията. Сигурно това са механични вибрации от комутация на магнитното поле и нестегнатия пакет на магнитопровода. Почва да става доооста интересно... ;) :)
P.S. Интересното е, че управляващата честота е около 20кХц, а звукът е с ниска честота, подобно на бръмчене на нестегнат мрежов трансформатор.
--- Край на цитат ---

Хмм, добър повод за размисъл, може би трябва да повторя опита 1:1... ???

ПС...Ефектът се появяваше при точно настроена честота от тактовия генератор, но защо е нискочестотен не е ясно. Тогава се почудих известно време и го зарязах, увлечен от опити за повишаване на ефективността на МЕГ-а.

coke2k:
@Getca - Геца, нарисувай евентуалната схема, ако не те затруднява и ако си я спомняш естествено.
Благодаря

piton6:
В России все на дачах, поэтому до зимы ценного там на форумах  ничего не будет!!!
Жрачкой надо к зиме запасаться, а то у нас в стране  "то понос, то золотуха"...

getca:
Здрасти, coke2k...

Електрическата схема е елементарен генератор с таймер 555 и регулируеми Кзап и честота, мощен биполярен или MOS ключ на изхода, който подава импулсите на намотките за насищане на шунта на МЕГ-а. Механичната конструкция сме я коментирали в темата много пъти, разрови назад и ще намериш снимки и рисунки. Не знам обаче дали си струва тепърва да се бориш да го подкараш това чудо. Ако имаш интерес ще го каментираме по Скайп, да не пълним форума с излишни подробности.

Поздрави... :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия