Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (57/629) > >>

tod:
Публикуваният опит е добър, само с една малка забележка.Ако КПД-то му е около 10, то защо изобретателят не се опита да самозахрани устройството.Не за друго а просто да се елиминират поредните съмнения за достоверност.Поздрави!

Забележка за правописа: моля слагайте интервали след препинателните знаци между изреченията. Прочетете урока по правопис в началото на форума. Благодаря.

coke2k:
Здравейте,
направих опит за сфазирване на задаващия генератор и ВЧ ВН чрез рид ампула от СОТ датчик,  която се управлява от магнитното поле създадено от задаващия нискочестотен генератор на правоъгълен сигнал. Рид ампулата е на базата на блокинг генератора на ТХО ТВС90 (това е най маломощното руско ТХО) Консумацията на ток пада повече от 2 пъти при синхронизиране на генераторите. Амперметъра е с отрязан шунт и 1 деление съответства на 1,5 А т.е не гледайте колко показва скалата , а си умножете броя на деленията по 1,5 ампера. Всичките три намотки са навити в една посока, като броят им е около 100 навивки на НЧ генератор , 50 навивки  товарна намотка и 10 навивки за ВН и ВЧ. Сърцевината е 30 мм руски ферит не знам точната магнитна проницаемост. Ако някой има възможност да повтори опита нека помогне , за да се убедя , че няма някакви грешки от рода на рестартиране на ШИМ-ове, таймери и разни такива. Ако наистина има ефект , ще направя схемата изцяло с електронно упревление и съвсем точно ще синхронизират двата генератора.
Връзката ще е активна няколко дни, така че ако на някой му се занимава нека я качи в youtube.
http://tranz.it/load.php?id=2nnRxRgT1tbZrRvx557350

ПС: Мадсат и Митьо купона -  вие бяхте правили подобен опит.... какво се случи?

Поздрави

mito_kupona:
Здравейте! След много проведени опити и експерименти стигам до извода, че енергията получена от разрядника, трябва първо да се съхрани в бобините на изходния трансформатор и кондензатори, след това да се преобразува в подходящ вид и след това да се подава на товара. Не случайно при Капи и при SR има два прекъсвача. С втория прекъсвач се прекъсва връзката между изходния траф и товара. Няма ли го този ключ, нищо няма да се получи. Трябва да се даде малко време на енергията да се натрупа в горепосочените елементи и после се подава към товара.
  Към колегата Соке2. Тази концепция според мен е грешна , експериментирах доста време с нея, няма нещо, което да не съм пробвал, свазиране и синхронизиране на генераторите и т.н. Получих кпд около 80%, при подаване на вн, консумацията пада с около 40% и това е, просто с тази конфигурация няма как да стане според мен. Затова реших да сменя концепцията. Направих генератора за синуса високочестотен, работи на около 17kHz, на същата честота работи и високочестотния генератор за високо напрежение, но е модулиран с 50Hz. Пробвах с различни конфигурации на бобините, при една от които се получи кпд почти 1, но не твърдя, че съм получил самозахранване. Резултатите са обнадеждаващи и затова вървя в тази посока.  За да разбера, дали е вярна посоката, трябва време и работа. Ако някой има други идеи или резултати пишете. ПОЗДРАВИ И УСПЕХИ!!!

От Администратора: редактирах думите "конфигураций" и "идей".

coke2k:

--- Цитат на: mito_kupona в Юни 16, 2010, 09:55:39 pm --- Получих кпд около 80%, при подаване на вн, консумацията пада с около 40% и това е, просто с тази конфигурация няма как да стане според мен.

--- Край на цитат ---

Консумацията пада или  е гршка в самия таймер 555? Забелязах , че таймера сам си вдига честотата при сфазиране, а не би трябвало.  Пробвах вместо генератор с 555 ,синус от 9 волтов мрежов траф - там ефекта не се получава....
Благодаря , поздрави на всички

coke2k:
http://jnaudin.free.fr/kapagen/ - Вижте сайта на французина след последното му обновяване. Включва снимки и видео на още няколко успешни репродукции тип "Jean-Louis Naudin" .  Всео още никой не е измерил какво става на изхода, никой не е дал точни данни за честоти, токове, напрежения и все още никой не си е самозахранил творението и аз лично продължавам да смятам , че  всички тези KAPAGEN-и освен външно по друго нищо не приличат на оригинала. Поздрави, ще се радвам да прочета и вашите мнения.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия