Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
epwpixieq-1:
Браво VITAN, и въпреки че се вижда елементарно страшно много (колеги) не осъзнават смисъла даже и това което са научили ( и вероятно често прилагат ) като формули, защото енергията (която "тече", ако може така да се изразим, въпреки че вероятно дава грешна физична престава за процеса) не е в "метала", а в полето ( диелектрика ) около или по него. Това е постулирано от Максуел преди 160 години (в куатърнионна форма https://en.wikipedia.org/wiki/Quaternion ) и в последствие, 25 години след това, преобразувано във векторна от Хевисайд. Но кой да ги чете и разбира тези неща, важно е да научим формулите и да си мислим че като знаем да ги прилагаме правилно разбираме всичко.
Преди време juliang помести това много добре направено видео в друга тема ( което ме накара да се абонирам за канала понеже е доста образователен ): https://www.youtube.com/watch?v=C7tQJ42nGno&t=6s
и въпреки че имам забележки като цяло е най-доброто визуално представяне на движението на енергията около проводник което някога съм срещал.
EDM electronics:
--- Цитат на: GMG в Юни 18, 2020, 10:12:16 am ---
п.п. ЕДМ, пак в гейски работи го избиваш, а не бива,
нещата са ясни - що ли си губим Времето?
--- Край на цитат ---
Като са ясни, защо спорите за елементарни неща, само да се намирате на приказка.
Колеги,
препоръчвам Ви да следите редовно иновациите в Интернет - за всичко що е техника, а не да я карате само на стари знания. Съвременните тенденции за пренос на ел. енергия са именно на постоянен ток /не съм си го измислил аз/. Въпрос на време е само да се появят новите полупроводникови елементи и нещата ще започват да се случват в някакво бъдеще.
plcsoft:
--- Цитат на: EDM electronics в Юни 18, 2020, 09:45:07 am ---Знаех си още като го писах, че ще се появят подобни коментари, но го направих нарочно - провокативно ;D, за да видя кой може да мисли и кой не. Всичко което си казал, си го чел не в техническата литература, а художествената, като на Джери Василатос - извънземни, летящи чинии, тесла кълбовидни мълнии в Тунгусия и т.н. :D
--- Край на цитат ---
А аз си мислех че поне ти ще разбереш, нали си окумуш момче, за това го представих по-образно и художествено, демек визуалистично за другите по-незнаещи колеги! А за останалото си има книги, учебници и най-малкото електротехническа история за това кое как е станало, защо е станало така, а не иначе и какви са причините за такова развитие!!!
VITAN:
--- Цитат на: EDM electronics в Юни 18, 2020, 10:09:04 am ---Днес тези "постояннотокови трансформатори" ги наричат инвертори- ... :D
--- Край на цитат ---
А през социализЪма: трансфертер :)
Михаил Кузмов:
Генераторът на Капанадзе има странични въздействия!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия