Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
dmitarp:
Спецовете по Тесла, първо посочете достоверен източник, че такава "кола" въобще е съществувала.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: dmitarp в Юни 16, 2020, 09:17:21 am ---първо посочете достоверен източник, че такава "кола" въобще е съществувала.
--- Край на цитат ---
прав сте да изисквате какъв достоверен източник. Лично аз не съм срещал нищо написано от Тесла за такъв тип автомобил, което би било най-малко съмнително при положение че е било постигнато технологично. Цялата информация която се представя за автомобила винаги идва от втора или трета ръка и затова трябва да се гледа, най-малкото, с висок песимизъм. Въпреки това, линковете които споделям нямат общо със какъвто и да е автомобил (съществувал той или не) а с интересен физичен ефект който произлиза от малко познат феномен във радиотехниката, и по генерално във физиката, как геометрически по малък обект може да си взаимодейства, и ефективно да извлича енергия, от несравнимо по "дълга" (геометрично по голяма) вълна.
технократ:
--- Цитат ---Въпреки това, линковете които споделям нямат общо със какъвто и да е автомобил (съществувал той или не) а с интересен физичен ефект който произлиза от малко познат феномен във радиотехниката, и по генерално във физиката, как геометрически по малък обект може да си взаимодейства, и ефективно да извлича енергия, от несравнимо по "дълга" (геометрично по голяма) вълна.
--- Край на цитат ---
Става с резонанс, ето материал в който е описано. http://amasci.com/freenrg/sukdynam.html
GMG:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Юни 16, 2020, 08:51:51 am ---
Ако разберете нещо от написаното времето ще ми бъде 99% загубено ( понеже тези неща са обяснявани хиляди пъти във форума ) ако не го разберете загубата ще бъде 100%. Но, за съжаление, винаги се "запалвам" когато видя какви глупости, абсолютни глупости, се пишат по отношение на Тесла от хора нямащи и най-малко разбиране от мисълта или виждането на този брилянтен инженер.
--- Край на цитат ---
Няма да се впускам в дълги обяснения като колегата epwpixieq-1
защото нямам неговите нерви да пиша по два часа за
щяло и нещяло, а и нямам неговият капацитет да се изразявам тъй великолепно, та и децата да ме разберат. ;)
--- Цитат ---Что есть электрический ток?
Я вспоминаю военку в институте.
Преподаватель-майор показывает на схеме прохождение тока по цепи: от
плюс источника питания, далее лампа или другая цепь, потом корпус, корпус
источника питания.
Ток – это что? Только направленное движение зарядов, электронов по цепи?....
Нет, не только!
Самое четкое определение – что собою представляет ток, дают Хоровиц и Хилл, авторы
великолепного бестселлера – Искусство схемотехники.
Ток – это скорость перемещения электрического заряда в точке!
--- Край на цитат ---
п.п. има един ПДФ документ на Виктор Григ - не съм го засичал преди в темата, може и да не съм видял достатъчно,
там е описан принципа според мен мота-мо.
още от 2009-а год. :)
п.п 2 -специално за mito_kupona прикачвам следната картинка :):
epwpixieq-1:
--- Цитат на: технократ в Юни 16, 2020, 01:40:38 pm ---Става с резонанс, ето материал в който е описано. http://amasci.com/freenrg/sukdynam.html
--- Край на цитат ---
технократ, не съм сигурен дали бих отъждествил физическия ефект като "резонанс" ( понеже всеки сигурно има различен възглед за това какво изразява като физически процес тази дума ) но иначе точно това е идеята която исках да споделя като на тази страница е дадена вид практическа разработка: http://amasci.com/tesla/tesceive.html
Честно до сега не съм правил физически опити за да се опитам да възпроизведа процеса, доста други работи са ми на главата, но когато нещата около мен се установят това е един от първите ефекти който ще си направя труда да проуча.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия