Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (556/629) > >>

VITAN:

--- Цитат на: EDM electronics в Юни 12, 2020, 12:15:03 pm ---Много сложна схема разисквате само с пасивни елементи /2-3 на кръст/ и аз не мога да я разбера. Но пък сигурно вади етер?  :D
--- Край на цитат ---
Вади бе, обаче като нашият кладенец на село. Кофата с малки дупки, гумата остаряла. Докато я извадиш, кофата наполовина празна  :D
Единият разрядник дупките, другият - гумата  8)

GMG:

--- Цитат на: EDM electronics в Юни 12, 2020, 12:15:03 pm ---Много сложна схема разисквате само с пасивни елементи /2-3 на кръст/ и аз не мога да я разбера. Но пък сигурно вади етер?  :D

--- Край на цитат ---
    Зависи от гледната точка, на пръв поглед фасулска работа
ама идея си нямам.

Естествено схемата е грешна, мисля, че не му е там мястото на разрядника.
   И кой ми е сложил логото там  :o  , пак загадка.  ;D

tranteev:

--- Цитат на: hristo в Юни 12, 2020, 10:19:13 am ---Здравейте, бихте ли коментирали цитата от темата за електростатичната индукция, който г-н tranteev посочи вчера:

--- Край на цитат ---
Браво , ти си първия здравомислещ, който засичам тук!!!

tranteev:

--- Край на цитат ---
не вади етер, вади ТОК!!!!! ::)

tranteev:

--- Цитат на: Иван Димов в Юни 11, 2020, 11:46:40 am ---    tranteev, ако на малката плоча подадем отрицателен заряд с условно количество 10, то на голямата плоча в непосредствена близост до малката ще се появи положителен заряд в малко по-малко количество, да речем 7 като останалия отрицателен заряд на голямата плоча ще се разпредели по нейната периферия. Казано накратко, подаваме на малката плоча -10, а на голямата имаме +7 в центъра и -7 в периферията.

--- Край на цитат ---
ако периферията не е точно периферия?
ако периферия изобщо няма ? ;) ;) ;)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия