Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
hristo:
Здравейте, бихте ли коментирали цитата от темата за електростатичната индукция, който г-н tranteev посочи вчера:
--- Цитат на: gotiniq7 в Март 24, 2013, 08:56:57 am ---Много важно продължение на темата. Който има очи ще види
Продължаваме с разясненията. Заменяме стъклената пръчка и металната сфера с две бобини които имат ниска магнитна връзка и силна капацитивна. Слагаме товар на черпещата бобина от страната на заземяването. На спусъчната бобина - тази дето е на мястото на стъклената пръчка пускаме високоволтови импулси, които чрез електричното поле карат електроните от земята да потичат в бобината с товара и обратно в земята. Като поради слабата магнитна свързаност между двете почти никаква енергия не се прехвърля от първата директно във втората. Ако импулсите, които подаваме са положителни, то при всеки импулс ще потичат електрони от земята през товара в намотката, и след импулса ще се връщат. Ако работим с отрицателни, при всеки импулс електрони ще се оттичат от бобината през товара в земята, и след това ще се връщат. Почти синусоида :)
--- Край на цитат ---
GMG:
@hristo
Схемата от ПДФ-а ми се струва непълна ;)
Ето давам друга за размисъл.. ;)
dmitarp:
Това е пълно менте, не ми се впуска в обяснение, но автора е скаран с елементарна радиотехника.
GMG:
Така е, русите никога не са били техничари.
EDM electronics:
Много сложна схема разисквате само с пасивни елементи /2-3 на кръст/ и аз не мога да я разбера. Но пък сигурно вади етер? :D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия