Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (543/629) > >>

MTM:
Редуктор му викат.

ventsy74:
Van
Къде точно да прочета за тези нелинейни системи?

Радико:

--- Цитат на: van в Ноември 13, 2019, 03:42:34 pm ---Вчера ми светна как да се обясни просто:
 Ако качваме едно гюле до втория етаж (според примера за енергиината пречка на juliang) и го пускаме, a когато пада прибираме СЕ то и после пак някой трябва да го качи отново.
 Добре ама ако ползваме асансьора (т.е. Нелинейна среда) за качването и после само правим ток кога пада гюлето (бордюра) от втория етаж до земята.
 Така става ли идеята за асансьора е, че нелинейната среда (асансьор) с малко работа, ще качва нависоко гюлето и после имаме дай боже СЕ секиму.

--- Край на цитат ---
Много добре сега остава да обясниш къде е тоя азансьор как изглежда как се ползва и т.н.
Защото израза "нелинейна среда" до тук е напълно кух от към смисъл.

montanar:
van математиката си е език почти като всеки друг за изразяване на идей и абстакции - не знам дали сте забелязали аз почти не ползвам математически изрази и формули - не е случайно .... - абстрактността е твърде голяма и за да бъде приложена математика към реалния свят се иска да е в строго опоменат смисъл и условия - иначе може можеш да си изфантазираш каквото искаш чрез нея.....

И аз поставям същия въпрос - какво имаш предвид под нелинейна среда? - ама така по-реално го опомени не като абстракция от типа баба яга или дядо коледа ......

// А ако трябва да сме по-конкретни обикновено под нелинейност в математиката разбираме система с своебразна обратна връзка която определя посоката на движение на резултата ..... в природата на практика няма линейност въпреки че като цяло е един вид затворена система НО с едното НО - в природата обикновено разглеждаме частни случай от глобалната система в която обикновено има вход и изход на енергия.
В нашият случай за да кажем че имаме подобен случай ни трябва опорна константа и някаква енергия под формата на нещо си което да го закачим към константата..... тогава можем да ползваме тая нелинейност.
Един ример в тоя смисъл са морските вълни - имаме дъното имаме и вълна породена от нещо си ......//

ventsy74:
Много яко... Разбрах те перфектно..
Сега е въпрос на време да си намеря асансьор и може да се каже, че съм на прага на райските врати водещи към свободната енергия. Дано и другите са те разбрали..

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия