Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
coke2k:
Здравейте отново,
възможно ли е според вас да се направи аналогия между електромагнитните процеси и термодинамичните? Примерно цикъла на Карно да се редуцира в електромагнитен формат. Т.е. процесите в климатика - сгъстяване и повишаване на температурата - топлообмен с околната среда - разширяване и понижаване на температурата и т.н да се сравнят с електромагнитни процеси.
http://prometheus.al.ru/phisik/physgener.htm
http://prometheus.al.ru/phisik/generator.htm
Капанадзе в края на видеото със зелената кутия показва кондензатора на Линде и бифилярната на Тесла.
teofilius:
Аз отдавна си мисля че именно на базата на кондензатора на Линде , Капанадзе е направил своя генератор на свободна енергия. Нужно е да обмислим как можем да го редуцираме в електромагнитен вариант. ..
varvarin:
Здравейте,
Аз мисля че е напълно логично да има аналогия между термодинамичните и електричните процеси. В примера с климатика имаме два топлообменника най просто казано и работен флуид + компресор за циркулацията на флуида. При електричните процеси мисля че се губи аналога на единия топлообменник. Ясно е че аналога на флуида е тока, единия топлообменник да речем е реотан (този с повишеното налягане), но не познаваме аналога на другия топлообменник при който флуида при своето разширение и изпарение поглъща енергия от околната среда. Това е явлението електрония ток да получава енергия от околната среда. Това би трябвало да е нещо противоположно на реотана... Ако говорим за индуктивност то трябва да можем да направим намотка в която магнитното поле да спомага за промяната на тока а не да и пречи. Ако това може да се направи някак сигурно ще успеем да вземем енергия от една точка в пространството и да я върнем обратно със съответните загуби по пътя. Всички известни досега уреди (с изключение на климатиците, хладилниците) отдават някакъв вид енергия в пространството. Самия факт че при хладилните системи е постигнат обратния ефект - отнемане на енергия от пространството според мен е достатъчно красноречив че това може да се направи и по електромагнитен път. Просто трябва да се намери обратния процес :-) Аз мисля че повечето устройства за СЕ се базират на такъв процес, но обясненията за тях се дават с класическата теория и всеки който се опита да репликира тръгва по този път, защото не познава този процес, а да се досети за него е почти същото като да го открие повторно.
За генератора на Капанадзе честно казано все още не ми идва читава идея как със отворен магнитопровод (ако има изобщо такъв) може да се получи 50 херца с голяма мощност на всичкото отгоре и синусоида както се твърди. Електромагнитна индукция от познатия ни вид не е способна на това. Имаше едно устройство - VTA на Флойд Суит при което също се твърди че изхода е чиста синусоида и намотките са без сърцевини и бифилярни. Възможно ли е Капанадзе да използва друг начин за да изпълни функцията на магнитите от VTA? Това което ми направи впечатление от демото му е че разрядите са през доста голям интервал от време. Разбира се това може да са тънкости на играта :-)
Извинявам се за лиричното отклонение, поздваи на всички!
mi68:
Варварин правилно расъждаваш но трябва да отидеш по-напред. Два са методите за извличане на енергия от околната среда чрез ток:
-чрез резонатор (инпулсен) увеличаване на качествения фактор с повишаване на честотата (намаляване дължината на вълната) като следствие имаме високо напрежение-справка теслов трансформатор
-увеличаване на скоростта на флуида (ел.ток) при цетростремително движение-имаме увеличение (усилване) на напрежението. При Тесла бифилярка увеличение на честотата и резонанс. Цаката е в оразмеряване на схемата, не трябва да има на хаос свъзване на елементи. От снимки на Тесла бобини се виждат бобини 1-2 метра горе долу толкова е и един радиатор за климатик.
coke2k:
Здравейте, получачам следния ефект: на феритния трансформатор подавам 50 херца от 8 волтов мрежов траф, в резултат на което се получава пад на напрежението с 2 волта. Смесвам го с високото от ТХО и напрежението се вдига с повече от волт с товар и без товар напрежението се вдига... Стрелковия уред е включен на обхват 10 волта. Вижда се как след подаване на ВВ ВЧ напрежението се вдига с 1 волт. Някой ако има възмовност да го пробва и да каже дали получава подобен ефект.
http://tranz.it/load.php?id=cVX6GU2ZQhaWTaqb546571 връзката ще е активна няколко дни
Поздрави.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия