Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (540/629) > >>

mi68:
Здравейте колеги, здравей колега Хакер,
Схема на генератор на 120 градуса с ТТL-ки имам със сигурност на хартиен носител, но трябва да търся. Разбира се, че тази схема не ни трябва защото не се разбира принципа.
Енергията е разделена на пространство и време, т.е. на потенциална и кинетична.
Ако почнем да се занимаваме с времето, сиреч с кинетичната енергия трябва дефазиране на силите/напреженията. Оптималното дефазиране при две сили е 90 градуса, при три 120 градуса, при четири 90 градуса, при пет сили 72 градуса, при шест е 60 градуса и т.н.

Най-простият пример е две сили на 90 градуса и най-надежден. Пример едната сила е електромагнитна, а другата гравитационно-инерциална. Характерното е събиране на сили с различен характер, без взаимно влияние и получаване на нелинейна система и добив на СЕ.
Просто дефазиране на една сила, да кажем монофазен ток в двуфазен води до въртене но не и до СЕ, защото системата е линейна и няма приход от средата. Ако монофазния ток го превърнем в трифазен подобряваме някой технически характеристики, но не и логиката.     

Да почнем да се занимаваме с пространството или потенциалната енергия. Тук има едно доказано явление интерференция, взаимно усилване и отслабване на енергията в различни точки от пространството сиреч нелинейна среда. За това предложението на колегата Хакер с три генераторни ТХО-та си заслужава. За да получим интерференция трябва кохерентно излъчване, сиреч да няма фазова разлика във времето на трите излъчващи генераторни бобини(ТХО-та). Това е тегава задача, но може да се намали честота и времевата (фазова) разлика да е минимална и ефекта интерференция да работи отлично. Следователно трите излъчващи бобини (ТХО) трябва да са максимално еднакви и да се захранват с еднакво напрежение. Приемниците могат да са три ТХО-та, а може да се четири или общо 7 броя ТХО-та,(седем е пълно число). При правилна настройка такава седем елементна система ще даде СЕ.

Колега Хакер трябва ти един захранващ генератор и три ТХО-та или едно ТХО с три кена за излъчване на ток на разместване. Съответно 3-4 ТХО-та за приемници. Трифазен генератор не ти трябва.   

mi68:
Здравейте,
Забравих, но сега се сетих. Приемните бобини (ТХО-та) могат да се заменят с "вилка на Авраменко" или четири диода в схема "Грец" така проекта става много евтин, и с лесна настройка.
Необходими материали:
-една индукционна бобина или ТХО, захранващо интерференачната решетка, може и ТТ
-седем кена, три за предавателна интерференачна  решетка, четири за приемен квадрат
-четири "вилки на Авраменко" или четири "Греца" с диоди 1N 4001, диодите са нискочестотни, но на в.ч. ток на разместване работят за приемници отлично
-озонатор на Штеки, или генератор с таймер 555, захранване
-осем светодиода или подходящи консуматори.
Стойността на материалите може да се вмести до 20лв.
Такъв бюджетен проект е по силите на голяма част от хората във форума. Схемата не е критична към материали, така че винаги може да се приложи творчество.
-

montanar:
mi68 пил ли си си хапчетата скоро?!

--- Цитат ---Най-простият пример е две сили на 90 градуса и най-надежден. Пример едната сила е електромагнитна, а другата гравитационно-инерциална. Характерното е събиране на сили с различен характер, без взаимно влияние и получаване на нелинейна система и добив на СЕ.
--- Край на цитат ---
От тук написаното баш нищо не става ясно ...... или аз съм тъп (знам си че съм)
Ама тая магнитната сила добре (пардон не е сила а поле)- имаме я - а тая гравитационно-инерциална ко ш рече - че сме хвърлили вече един болдюр и той е гравитационно инерциален? или нещо друго а?
А и заа чи хуй ни е магнита след като вече имаме гравитационно инерциален болдюр?!
Така вързани нещата ок - работят - но кой е хвърлил болдюра баш не ми е ясно!

То хубаво да се жонглира с дълбокомислени термини ама поне малко да имат някакъв смисъл .....

ndm:
montanar, то така лесно ако СЕ тълкуваха писЪнията божии …..Поне подвий коляно, кажи си молитвичката и тогава имай претенции за озарение. Смирение е нужно, когато усетиш любовта в сърцето и ще видиш верния път към СЕто.

Радико:

--- Цитат на: montanar в Ноември 07, 2019, 08:57:00 pm ---mi68 пил ли си си хапчетата скоро?!От тук написаното баш нищо не става ясно ...... или аз съм тъп (знам си че съм)
Ама тая магнитната сила добре (пардон не е сила а поле)- имаме я - а тая гравитационно-инерциална ко ш рече - че сме хвърлили вече един болдюр и той е гравитационно инерциален? или нещо друго а?
А и заа чи хуй ни е магнита след като вече имаме гравитационно инерциален болдюр?!
Така вързани нещата ок - работят - но кой е хвърлил болдюра баш не ми е ясно!

То хубаво да се жонглира с дълбокомислени термини ама поне малко да имат някакъв смисъл .....

--- Край на цитат ---
Монтанар
Написаното от Мишо има много дълбок смисъл, но е изключително трудно за разбиране точно поради дълбочината. За да го разбереш  не е достатъчно да си умен, и тъп да си пак не стига. Предполагам си чувал, че гениалността и лудостта имат доста размита граница.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия