Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
mi68:
Здравей колега ventsy74,
Пиша тези редове защото почваме старата песен на нов глас.
Какво целиш с този ТТ? Отговор, не знам, че опитам, време за губене. Тъй като ме е страх да загубя пари и средства, ще го пиша във форума някой да ми отговори. Страхът идва защото караш на интелекта, но липсва интуицията, да не говорим за Любовта.
Да получиш СЕ трябва нелинейна среда или нелинейна система, където става смесването на две или повече сили на 90 и повече градуса да имаме "вечно" въртене, казано по друг начин честотно-фазово свързване.
При две сили ти трябва двете сили да са на 90 градуса както е при двуфазен ток, при три сили е на 120 градуса, както е при трифазен ток. Както казваше "Чичовото" който си го може си го може, другите да гледат и да се учат. Да блъскаш само баластра, до никъде не се стига, липсва цимента и баластрата става плаваща и потъваш, по-леко е ако е групово, сиреч с форума.
Това беше лирическо отклонение.
С един ТТ нищо не се постига, защото не можеш да постигнеш дефазиране на 90 градуса, даже и с екран, може дефазирането да е близко до 90 градуса но само толкова, най-много да запалиш светодиод, енергията е малко и няма практическо значение, а само психологическо. С два ТТ същото положение, с три ТТ вече си на верния път и може при оптимална настройка да получиш добра СЕ. С четири или повече ТТ вече няма да има проблеми в настройката.
Идеята за четири и повече ТТ надали е идеята на Капанадзе, според мен е зиг-заг свързване на бифилярка, от патент на Тесла за електромагнити. Но генератора на Капанадзе може да вдъхнови за нов прочит на СЕ.
Усети любовта в сърцето и ще видиш верния път, който описах, ще изчезне Страха и устрема ще дойде.
ventsy74:
mi68
Виж аз съм малко тъпо парче(поне си го знам). ☢️
Понятия, като нелинейна среда, дефазиране 90 градуса, 120градуса не са ми много ясни. Аз съм практик, така че нещо схемичка?? Какво целя със въпросния ТТ. Ами резонанс на 50хц трудно се постига. Но резонанс на 500кхц се постига лесно. А теслата от видеото искри със собственните си генераций(не знам какви са не съм ги мерил) накъсани на 50хц.Което означава че би могло да се постигне резонанс върху един индуктор, като при Капа.
mi68:
Здравей колега ventsy74,
Предлагам ти нещо просто изпълнено със стандартни елементи. Вземи четири индукционни бобини за автомобилна класика да кажем за Лада, четири кена за униполярен капацитет на всяка бобина, шест светодиода, които се включват по два насрещно на клемите за 12В на трите бобини.
Трите бобини са приемни и са като ТТ, а четвъртата е генераторна. Тя се захранва от 220В/50Хц чрез схема на озонатор на штеки от форума. Стойността на проекта може да надмине 50 лв., но предимството е че можещ да изследваш тока на разместване с практическа установка, без теоретична подготовка. След това може да се добави пета бобина и съответно шеста бобина.
Идеята на проекта е събиране на амплитуди, тъй като събирането е интерференачно нелинейно (биене) при три захранващи бобини в някой точки на полето се очаква усилване и добив на СЕ. Тук е само практика и налучкване да намериш правилната точка на приемните бобини и баланса на енергията да е на плюс. Проектът може да на надхвърли стойността от 100лв. Ако намериш шестте бобини от автоморги може проекта да излезе 20лв.
xakep:
--- Цитат на: mi68 в Ноември 06, 2019, 05:42:13 pm ---
Трите бобини са приемни и са като ТТ, а четвъртата е генераторна.
--- Край на цитат ---
--- Цитат на: mi68 в Ноември 06, 2019, 05:42:13 pm ---при три захранващи бобини в някой точки на полето...
--- Край на цитат ---
Интересно, не съм правил такъв експеримент до сега. Приемам, че трите бобини са генераторни, понеже обратното няма логика. Ще пробвам с ТХО-та като генераторни и ТТ за приемна. Някой има ли схемичка на генератор с 3 изхода дефазирани на 120° , към която да вържа драйвер IR2132 ? Не ми се разсъждава в момента и не ми се пише код за микроконтролер. Ако някой има, моля да сподели. Естествено на честота много по висока от 50 херца.
Tanas:
ventsy74, що са мъчиш братле 8)
още ми 68 ти го каза - с тесла и резонанс няма фрии ;)
Направи така, че електроните да се самоорганизират и да бачкат сами за себе си ;)
А това става лесно, но не оргонно и кадуцея мноо са бърка - да знайш!
такива дет смалят емисиите са меко казано мошеници, обаче достатъчно тъпи парчета ;)
Виж на акула осмия клип и разбери за кво става въпрос ;)
Не правя презентация щото не е нужно, правя мисъл на такива, на такива които им е нужно ;)
Успех ти желая Венци!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия