Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
Радико:
--- Цитат на: kd_dinev в Август 25, 2019, 03:29:38 pm ---Не бе Радико не се опитвай да се измъкнеш по терлици в типично твой стил-докажи си твърдението,че обратнотоЕДН прави двигателя по икономичен?!?Щото според примера на Димов,с който ти се съгласяваш тези 210волта по 10ампера са 2100вата които двигателя дърпа от токоизточника но срещу тях не получаваш абсолютно нищо...
--- Край на цитат ---
Въобще не се опитвам да се измъкна ма ти си прекалено тъп за да се сетиш, че при липса на противоЕДС токс през двигателя ще бъде 220 ампера което е равно на 48,4 киловата мощност. Консумирана не отдадена. Изобщовземи да прочетеш някой учебник ако искаш да пишеш по тия въпроси а ако не ти се чете. Просто не пиши и ще изглеждаш по умен.
Относно американските барове там птословутата табела гласи:
Господа моля ви да не стреляте по пианиста той толкова си може.
Та колеги стига сме стреляли по Динев...
Иван Димов:
Радико, Динев е прав. Ако нямаше обратно ЕДН двигателят щеше да извършва същата механична работа с много по-ниско захранващо напрежение. Механичната мощност е въртящ момент по ъглова скорост. При номинални обороти ъгловата скорост ако е постоянна, то това ще рече, че мощността зависи от въртящия момент, а той зависи от големината на тока. Един и същ ток можем да го постигнем с две различни напрежения в зависимост от това дали има обратно ЕДН или няма такова. Ако има обратно ЕДН ще имаме много по-голямо захранващо напрежение и следователно много по-голяма мощност ще ни е нужна за да вършим номиналната работа. Ако го няма обратното ЕДН то тогава със съвсем ниско захранващо напрежение ще постигаме номиналните обороти и токове и тогава консумираната мощност ще е значително по-малка.
Обратно генерираното ЕДН наистина хаби много енергия напълно напразно.
ndm:
74, 74 не СЕ отклонявай от дискусията може да СЕ получи страбизъм! Мола за извинение, ако съм ти смутил психито. Не СЕ изморявай да разбереш постовете ми, това е рисково начинание….
kd_dinev:
Знам какво пише в каубойският бар,само че ако забелязваш никой не стреля по мен...Като нямате аргументи започвате с Монтанар с личните обиди,ама той селташкия манталитет си е такъв!Сещам се аз,че ако нямаш противоЕДС не е необходимо да подаваш 220волта напрежение,а само 10волта за да премине ток от 10ампера през двигателя и колко ще е консумираната мощност а?100вата май за същата полезна работа!И какво сега много УМЕН ли изглеждаш?!?
montanar:
Само цитат и спирам да пиша по конкретната тема ::)
Чакам следващата изцепка да се позабавлявам.
--- Цитат на: kd_dinev в Август 25, 2019, 03:17:27 pm ---Иван Димов то всъщност СЕ е налице доколкото при пуск на двигателя формулата се преобразува в U=I.R т.е. цялата енергия влязла в двигателя се преобразува в топлина но в същото време се получава и огромен пусков въртящ момент,който откъдето и да го погледнеш си е сила на Ампер а както надявам се е ясно енергията за тази сила не идва от външен токоизочник!Загубите на енергия се получават когато се налага да подържаме равномерното въртене на котвата в магнитното поле на индуктора-не е чак толкова сложно за схващане...
--- Край на цитат ---
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия