Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
kd_dinev:
Не бе Радико не се опитвай да се измъкнеш по терлици в типично твой стил-докажи си твърдението,че обратнотоЕДН прави двигателя по икономичен?!?Щото според примера на Димов,с който ти се съгласяваш тези 210волта по 10ампера са 2100вата които двигателя дърпа от токоизточника но срещу тях не получаваш абсолютно нищо...
montanar:
Според мен може да се ползва тоя ефект но е мноооого малък. Нещо от типът десети от процента предполагам би бил.
Помислете - за да се ускорят електроните отива енергия - тоест масата им е носителя на тази енергия - после тая енергия се размазва по цикълът - тоя ефект аз как го разбирам е интерност която евентуално остава неизползвана. (или пък се използва)
Поне аз не виждам някакъв + обоснован.
Иван Димов:
Радико добре каза как при натоварване Амперите стават 15. А ако е някакъв моторен трион и се запъне съвсем, може и да станат и 25А и да изгори техниката. Тогава няма да има никакво генераторно обратно ЕДН и цялото входно напрежение ще стопи намотките.
А "изкуственият интелект" явно води някаква статистика на посетителите на форума и междувременно ни ръкопляска на усърдието, с което си тормозим клавиатурите.
Радико:
Технократ няма въобще никакъв проблем или почти никакъв да използваш асинхронен двигател за генератор. Казвам почти никакъв защото ако е трифазен малко е проблемно управлението. Ако е монофазен просто свързваш един кондензатор към пусковата намотка "оптималната му стойност се определя опитно като горе долу типичната стойност е 16 микрофарада за киловат. Това обаче зависи от много неща за това опитно. За първоначално възбуждане при заводските генератори ползват постоянен магнит запресован в ротора. По лесно е ако подаваш кратък импулс за възбуждане. Примерно през нвкакво реле. Ако е трифазен мотор ще се наложи да ползваш няколко кондензатора. За регулиране на възбуждането, примерно кондензатори със стойности 1 , 2 , 4 микрофарад ти осигуряват седем стойности на регулиране ако добавиш и 8 юикрофарада стават 15 стойности през един микрофарад. Пак отбелязвам това е само при трифазен двигател който искаш да работи като трифазен генератор. Монофазният със пускова намотка може да работи перфектно без промяна на кондензатора. Има такива български бензинови генератори със двигател Бридж Стралис ли беше Бридж Съратос ли все не мога да му запомня името.
montanar:
Димов в случая това зависи от вида мотор. Ако е некоя дзверска оратна връзка може и 100А моменто да му бутне а ако е някакъв колекторен синхронник ш си бута константно ама въпреки това ш се запали що просто не се охлажда.
Аз съм си играл на ЦНЦто шпинделЯ гада е с обратна връзка и лашка тока дзверски независимо от оборотите. само и само да е неговата - а съм си играл и с смотан китаец де се води 3000 вата при 30К обороти а при 300 обороти нема 30 вата.
Ма омазахме темата с глупости - и все пак по-смислени от Капанските глупости ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия