Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (516/629) > >>

Иван Димов:
   Обратно напрежение се получава поради движението на ротора спрямо неподвижното магнитно поле на статора. Обратното напрежение на електродвигател е все едно правото напрежение, което генерира като генератор ако му въртим вала с външна механична сила. Затова електрическите машини са обратими - могат да работят и като генератори и като двигатели. Значи имаме две напрежения, генераторно и двигателно като двете напрежения са противопосочни. В нашия случай говорим за обратно напрежение на двигателното външно напрежение. Това обратно напрежение е всъщност генераторното напрежение, което се генерира от двигателя понеже роторът му се върти спрямо неподвижното поле на статора.

kd_dinev:
Абе Montanar нищо не разбираш от това,което пишеш.Индуктирано напрежение в даден проводник и самоиндукция са различни явления.Посочих ти формула U=E+I.R обясни ми това Е какво е в тази формула и как се изчислява големината му!За сетен път се убеждавам,че в определени области познанията са ти точно равни на нула,спри да ставаш за смях-вземи ако искаш пример от Радико...

montanar:
Димов - единственият истински правотоков генератор-двигател е Фарадеевият диск - всичко останало не е - макър на изхода да получаваш прав ток той в самия си процес на формиране изобщо не е прав.
Електродвигателите са обратими при определени условия - ако е асинхронник можеш да го обърнеш само при условие че го въртиш с точната скорост за която е проектиран и по някакъв начин подмагнитиш ротора за да тръгне автоиндукцията - ако не о направиш колко и да въртиш асинхонник генератор нема да стане.
Това напрежение което се случва при автоиндукцията е част от самия процес и ако го пипнете изменяте параметрите на машината - тоест или и нарушавате КПД или просто я спирате - от там няма как да извадите нищо така че да не окаже влияние на цялото.

montanar:
Динев - за да ме караш да тълкувам формула трее да ми кажеш какво тълкувам - що да ми пишеш а+Б/ц=магаре - от това разбирам само магарето :) И ако мислиш че така ш се изденеш нема да стане - постави адекватен въпрос и ш получиш отговор.

технократ:
Монтанар, имам един асинхронен двигател и искам да го развъртя та да стане като динамо, знаеш ли как става, искам да изкарам мрежово напрежение от него, с какви обороти требе да се върти и в каква посока. Трябва ли да се пусне първоначално ток за възбуда, пък и консуматор ще трябва за да прави веригата в статора. Дали кондензаторче да му вържа.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия