Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
Радико:
Сори обаче ако сложиш кутия до струната звукът въобще няма да се промени. Просто е взимаш една китара и дрънкаш. Слагаш до нея още една китара и пак дрънкаш първата. И си мислиш, че ще чуеш по силензвук. Айде бе.
montanar:
Димов - има си закони за интерференцията - разучи ги и ш си обясниш - не ме пращай мен на тия изпитчета ;)
Може да получим и Х2 или 0 въпрос на фазово отместване ........ но това не порменя енергията в крайна сметка.
Х3 нема да стане ;)
montanar:
Ванчоооо - пак се изказваш неподготвен мойто момче ..... :)
Иван Димов:
Значи в резонатора има стоящи вълни, които се наслагват и от там идва СЕ-то. Точно по теорията, амплитудата ако се удвоява, то мощността се учетворява. Само че при нашия резонанс наслагваме две вълни с еднаква честота по 10 kHz, но с различна амплитуда. Амплитудата на токовете е 20А и 1А. Ако насложим 20А и 20А ще получим супер много СЕ. Но е важен принципът. Наслагване на токове в една бобина, от която точим СЕ-то. Теорията е точна. И Холивуд ви го показа, но не хващате вяра.
Ето тук има образователни клипчета - https://bg.khanacademy.org/science/physics/mechanical-waves-and-sound/standing-waves/v/standing-waves-on-string
Ето тук е обяснено и "биенето" на две близки честоти - https://bg.khanacademy.org/science/physics/mechanical-waves-and-sound/standing-waves/v/beat-frequency Значи двете честоти, които Капанадзе наслагва се отличават помежду си с 50 Hz. Примерно едната ако е 100 kHz, то другата ще е 105 kHz или 95 kHz.
montanar:
Димов ок - няма да коментирам повече конкретния въпрос - просто вземи докажи си твърдението и промени света.
Единствено бих се радвал.
Щото излиза че сме две баби де ко си знаят това си баят и няма комуникация. Единствено реалноста може да докаже кой крив кой прав.
Не си мисли че не ми се ще да си прав - пробвал съм тия постановки де сега ги джуркаме тук не си мисли че съм само сух теоритик яко подкован с теория и нищо повече. Разликата между мен и вас е че когато е трябвало и съм имал възможност да поставям тези въпроси съм го правил и съм получавал адекватни отговори. Имах късмета да имам наистина добри преподаватели. Също така съмненията когато съм ги имал съм установявал че единствено се дължат на непълни знания или на некоректно поставени условия или на неправилно измерване или оценяване на получените резултати.
Един тъп (ма грам не е тъп) променлив ток ако тръгнем да го мерим много често се оказва че нищо не мерим щото просто не го мерим правилно. На уред може да ти показва едно на практика да е много по-малко или повече от измереното - ма доколкото виждам сериозни електрончици тук почти няма за да о подтвърдят.
Така че просто вземи го направи после правилно измери - правилно оцени и сам си направи изводите спрямо твойте предположения.
Нагледен пример са Бедини глупостите - там стават такива глупости измерено спрямо реално че манджата е с яко прокиснал цвик - та чак газиран.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия