Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (51/629) > >>

varvarin:
Здравейте,

Според мен трябва да се разбере на какво точно се дължи намаляването на консумацията и увеличаването на изходната мощност при експериментите на колегите. В патентите цитирани по преди се говори за ядрено-магнитен резонанс и освобождаване на неутрони... Интересно ми е дали устройството ще работи със затворен магнитопровод, във френския патент е така описано. Освен това намотката за 50 херца би трябвало да може да се включи директно към мрежов трансформатор в първоначалния момент когато не търсим самозахранване а само свръхефективност. Не мога да си представя какво гениално има във свързването на Капанадзе. Все пак транзисторите се охлаждат активно което мисля значи че работят в клас "B" например и е типично за аудио усилвателите. Гениално би било ако загряваха по малко. Друг вариант за получаване на синусоида е ако транзисторите се комутират на висока честота която е широчинно модулирана на 50 херца. Така работят аудио усилвателите в клас D.

Поздрави на всички!

teofilius:
Ефекта на намаляване на входната и увеличаване на изходната мощност при искра се проявява и при липса на магнитопровод. Това е поредният експеримент и третото потвърждение на ефекта от българи. В случая е на Нацко: http://www.youtube.com/user/madsatbg  Аз също очаквах че ще  е така.  Ами по тази причина ядрено-магнитния резонанс изобщо няма нищо общо с ефекта , нито обръщането на някакви домени. Ефекта се проявява също и при бифилярна бобина при която няма индукция и електромагнитно поле а поле от друг порядък(скаларно, ефирно и прочее) . Мисля че по лесно ще направим работещ генератор отколкото теория реално обясняваща принципа. Тоест - на бифилярната подаваме искрата.  Все пак има още нещо което е ключово за да направим ефективно устройство. Понастоящем сме извървели половината път и може би малко отгоре. Ще видим ...

madsatbg:
Здравейте,
нещо повече забелязах:
Исkря не в бобините, не на феритите, а от ТХО -то през разрядник близо до бобините.
Искрата е във "ефира".Единствено трябва да се настрои рзстоянието между електродите подходящо - на какво? ...
Ефекта е поразителен - лампата светва отново силно.

мадсатбг
http://www.youtube.com/watch?v=4v2uxVd3Mo0

teofilius:
Чудесно! Радвам се на това, което постигаш!  Искрата наистина е във Ефира и го възбужда така че един вид да усили полето, което подаваш на входната бобина(намотка) .  Изглежда коефицента на трансформация скача над 1-ца .  Най-вероятно искрата напряга ефира така че когато, в околното  пространство пускаш ток през една бобина, то електромагнитното и поле се увеличава в сравнение с когато нямаш искра наоколо. Тоест - в пристътвието на искра в една бобина по която тече ток, се увеличава броя на силовите линии в сравнение без искра. Ако тока е променлив - увеличаването на броя на силовите линии ще доведе до увеличаване на индуктивното съпротивление на самата бобина и така входната и консумация пада.  Нацко - можеш да направиш един опит в който да пуснеш постоянен ток по-бобина и по-някакъв начин опитай да измериш силата на магнитното поле със и без искра. Може последователно да свържеш и лампа , така че да разбереш и дали се променя тока на консумация...

varvarin:
madsatbg,

Ефекта получава ли се ако вместо от транзисторното стъпало подадеш 50 херца от вторичната на подходящ мрежов трансформатор?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия