Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (499/629) > >>

montanar:
juliang ти си на 1320 години вече - не са оплаквай  ;D

ndm:
Ни знам тея днешните проектанти, инвеститори, възложители, инженери всякакви , подизпълнители що са талкоз прости? Копаят като къртици и полагат оптични кабели(да не ги пипат мангалите, може би), строят ретранслатори като за световно и още какви ли не къртичини, докато хората са го измислили още 60-те години на 20 век. Фърляш едно сателитче на геостационорна(околната температура там е според графиката
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%82%D0%BC%D0%BE%D1%81%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B0_%D0%BD%D0%B0_%D0%97%D0%B5%D0%BC%D1%8F%D1%82%D0%B0 ), само трябва да е от тез комуникационните и си пиеш кафето.

Уф пак съм са объркал  https://spisanie8.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%BE%D1%81/742-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE-%D1%81%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8-%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D1%8F%D1%82-%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D1%8F%D1%82%D0%B0.html

Иван Димов:
montanar
--- Цитат ---Тинтириминтири! а що ш комсумира на празно 1200 вати - щото е реактивно неефективен :) а от реактивно неефективен траф ш изкомсумираш дръжки.
--- Край на цитат ---
   montanar, хубаво е да четеш, но за да правиш критика, първо трябва да си сигурен, че си разбрал прочетеното. Тези 1200W са цялата мощност, която се консумира от контакта (от захранването). А на товара имаме 100А при 200V, т. е. 20 kW. То точно това е интересното, че на пръв поглед неефективен трансформатор, а дава СЕ при подходящо натоварване. Този резонансен трансформатор на празен ход консумира цял киловат, но после само с още един допълнителен ампер или с други думи, само с още 200 вата допълнителна мощност успява да даде 20 kW на вторичната. Имаме консумация от контакта 1000 вата на празен ход и 1200 вата при товар. На практика може и първоначално да захраним със 6А, но ако няма товар напрежението ще се вдигне много. Правил съм подобна схема и има сравнително твърда характеристика - при товар има лек спад в напреженията. Но сега търся подходящи кондензатори за да увелича мощността и да няма никакви съмнения, че СЕ-то ще излезе най-накрая.

montanar:
Димов - явно дебата в случая е излишен - хубаво го твърдиш остава и да е вярно ;)
Ти сам ще си стигнеш до истината в някой момент.

mi68:
Здравейте,
Явно има напредък. Да поясня освен в пространството вселената е холографска и във времето.
Идеята да се ползва нелинеен трансформатор е отлична. Но напредък има когато интуитивната идея се свърже с опита. давам пример когато Нютон го удря ябълката и написва трактата за гравитацията. Мен също ме е удряли ябълки по главата, когато ги бруля, но не съм писал трактати за гравитацията, така че отличната идея за нелинеен трансформатор да се опорочи поради липса на опит.
Така предложената схема от колегата van на практика е неработеща. Възбуждането на трептящ кръг освен със заряд на кондензатор може и чрез протичане на ток в бобина, пример класическа запалителна система за бензинов ДВГ. Пуска се ток и се прекъсва тока, получава се искра или затихващи трептения в зависимост от електродното разстояние и началните условия.
Второ условие е трептящият кръг да е с разпределени параметри, най-лесно се реализира с резонансна бифилярка тип Тесла.
Опитът е важен реализацията идеята е работеща.
Няма енергийна криза!   

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия