Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (492/629) > >>

Chokoch:

--- Цитат на: ventsy74 в Август 19, 2019, 10:39:27 am --- Как да държим обаче резонанс без да го нарушаваме?

--- Край на цитат ---

След като имате възможност, пробвайте с токов трансформатор както в една от по-горните схеми.
Успех  :)

mi68:
Здравейте,
Приемам забележеките на колегата montanar в пост №2456. СЕ се дължи на нелинейно смесване на две или повече честоти. Нелинейното смесване става в нелинейна среда, по точно в система в която действат нелинейни сили. За повече информация препоръчвам книгата "Засекретените научни технологии и открития" на д-р Пол Лавиолет цена 26лв. Той развива паралелна теория," Субквантова кинетика", която се различава от официалната наука, за мен това е вярната теория. В книгата се развива полево-вълновото явление "солитон". При прости числа се получават субхармонични.
При основен тон винаги имаме четни и нечетни хармонични, примерно 1,2,3,4,....,20 хармоник. При субхармоничните имаме реципрочни честоти, 1/2, 1/3, 1/4,...,1/20 хармоник. Явлението го наблюдавах при двойно спиралния ми генератор с лампи на честота 30мХц, субхармоник имах на 1/20=150кХц. Нагоре имах до 3 хармоник или до 120мХц. Това е отклонение от темата.

Колегата van предлага чрез мост (грец) да се сваля енергия от трептящ кръг. Идеята е глупава, честотата се запазва, но амплитудата намалява с това СЕ не се прави. Ако имаш готово СЕ схемотехниката става.
-Трябва да се увеличава честотата при константна амплитуда
-Трябва да се увеличава амплитудата при константна честота
-Трябва да се увеличава честотата и амплитудата
Горните три пътя водят до СЕ, а това се постига в нелинейна среда с нелинейни сили или усилвател, може да се каже преобразовател.
Няма енергийна криза има криза на невежеството.

mito_kupona:
Блоковата схема на Капанадзе трябва да е точна и коректна, защото това е схемата от заявката му за патент и там не може да се подават разни измишльотини. За тази заявка се плащат 35000 евро а той е подал две заявки за двата типа устройства. Може да е непълна да не е представена в детайли, но е точна. Бобините които се виждат на блок схемата, са да се покаже принципа на действие и той сам казва, че във втората бобина се получава високо напрежение след, като се задейства самия процес. Има  и още бобини понижацващи за преобразуване на енергията в удобен вид за ползване, а на блок схемата, са изобразени само някакви квадрадчета с определен номер.

montanar:
Ми68 и тук не е зайчето .... :(

--- Цитат ---При основен тон винаги имаме четни и нечетни хармонични, примерно 1,2,3,4,....,20 хармоник. При субхармоничните имаме реципрочни честоти, 1/2, 1/3, 1/4,...,1/20 хармоник. Явлението го наблюдавах при двойно спиралния ми генератор с лампи на честота 30мХц, субхармоник имах на 1/20=150кХц. Нагоре имах до 3 хармоник или до 120мХц. Това е отклонение от темата.
--- Край на цитат ---
Малко ти куца определението за хармоник (бая ти куца) за да го ползваш в контекста който го ползваш.
Не знам от де си въобразяваш че има други при условие че има една основна - по-скоро се опитваш да ни втълпиш че от основната вълна можеш да отделяш хармоник е да можеш ма той е от основния тон - и ако трябва да обясня по типичния за мен циничен начин ще кажа следното - мандахерца си се вълната с да речем 1000 херци - и са си 1000 херци - от тях можеш да ползваш хармонична честота - да кажем 1/2 или 500 мадахерци  ама това не е някаква друга вълна а си е оная с 1000 херци. Нема глупости от вида че излъчваш една вълна(честота) пък реално излъчваш още няколко .....
И ако си представим силова система се оказва че ако извадиш кармоник от основната честота като го натовариш ефекта върху основната вълна ш е модулация .... демек вълната има енергетичност Х като извадиш 1/2 от него ш ти остане мощност 1/2Х

Така че трът работата - горедолу като с асиметричния кондензатор на Ванчо.

Продължавайте да си четете алтернативните книжлета - които са базирани на напълно изфантазирани основи ..... така далече стигате - ма в фентъзи жанра.

ndm:
Начи ако са напрай една къса ретроспекция СЕ получава, че най-яките постове са обикновено след първата, или за по-сигурно след втората обиколка.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия