Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (475/629) > >>

epwpixieq-1:

--- Цитат на: xakep в Май 01, 2019, 01:01:09 am ---Защо не вземете личните нападки да си ги правите на лични съобщения?

--- Край на цитат ---
Много правилен върпос xakep. Може да не съм прав,  но съм забелязал обратно пропорционална зависимост на хората с тенденция към лични (и особенно обществени изявени) напатки и тяхната възможност да асимилират комплексна (и недай си боже динамично променяща се) информация. Според мен тези коментари трябва да се трият или да има предупреждения и след това (временна) забрана за коментиране.

Tanas:
van, извини ме, но разбирането ти за (на) свързване е погрешно.
Има ли с какво да мериш Н-Н и К-К?
Без значение от начина на навиване, посоката винаги е важна, тоест или имаш усилване на полето или обратно - блъскаш ги противофазно от което няма смисъл!

Уреда и той вярно показва - няма индуктивност и следователно няма никаква индукция (прехвърляне), друг е въпросът с високото, така наречен качерен ефект.
Там на 90гр. Акула го ползва за друго, няма общо с това което искаш да изложиш.
Направи си прост експеримент и ще видиш разликата, тя даже не взаимодейства и като товар, камоли да фиксира нещо... ще ти пратя снимки или видео ако искаш със същите тези главоблъсканици за да не повтаряш грешки от миналото.  ;)

Виждам, че си надъхан и схватлив, а и за другите които четат - схемата пусната от екса е работеща във вид на ТПУ, не знам Милинтрон какви подаръци прави за Великден, стара схема със германиев транзистор, става обаче и с мултивибратор на честота спрямо задаващия кондер.
Разбира се, малко изчисления изисква метража и пак да се повторя - фазата!  ;)
    Успех!

Tanas:
Забравих да вмъкна  :)
Вие epwpixieq-1 какъв опит имате със СЕ?

Експерименталната маса ваш спътник ли е?

Превеждате разни патенти което е добре, ама осмисляте ли това което пишете, да не питам за практичната насоченост.

Знам, има хора които не харесват това което правим, но Вие ми се струва сте интелигентен, а задавате ненужни въпроси.

Да, личните нападки не са за ефир, за което се извинявам, че отговорих на многониковия Тодур, но имах малко свободно Време да се забавлявам.  ;)

Вашето присъствие ме кара да се чувствам горд, защото ме карате да се замисля - Благодаря Ви за което!

Бих искал да Ви върна в темата... ако сте правил нещо повишаващо, усетихте ли разликата в потенциалите?
И какво Ви говори това?
Питам не защото се заяждам според някои, а искам адекватен отговор, моята клавиатура е от старите - с ампули, няма износване.   ;D

Сега часът е близо шест, може ли да пийнем по едно виски?
За Ваше здраве!

Сега може да се намесят Едм и компания, но не им забелязвайте (те само се правят на разбиратели), комунистите така кълнат и пишат, а бъркат мосфета със IGBT...

Когато нямаше нет и службите ги командваха, бяха послушни - сега са превърнаха в демократи и много знаят.

Та мисълта ми беше, epwpixieq-1, Вие какво предпочитате?
Разум без резолюция или това което е на масата пред Вас?  ;)

mi68:
ЗДравейте,
Последния ми пост е на стр.157 сега е 160. Три страници нищо.
СЕ от електромагнетизъм няма как да дойде, защото има ЗЗЕ. Нещата трябва да се разширят към допълнителни странични сили.
    Електромагнитните вълни са напречни ефира се държи като твърдо тяло и тъй като светлината се вижда точното наименование е прозрачен твърд кристал.
    Гравитационо-инерциалните вълни са надлъжни и ефира се държи като флуид. Тези вълни някъде се наричат надлъжни електромагнитни вълни.
    Междинен вариант е солитон вълната, съответно хоризонтален или вертикален.

От горното следва, че системата трябва да се разглежда като материя и антиматерия или материя и ефир, които са в динамично равновесие и съществува време на това равновесие.
    От тук следва времеви резонанс в RLL кръг с бифилярка, повишаване на честотата и увеличаване на ускорението, възникване на надлъжни гравитационо - инерциали  вълни и добив на СЕ от ефира. Системата физически може да е затворена, но ефира е отворен и няма причина да не се получи СЕ.
     Важен момент е активно съпротивление, при липса няма как да се получи пад (късо съединение) сиреч потенциална енергия, която може да се превърне в кинетична.
     Повечето чакат готова схема, но някой трябва да я направи. Не се полагат усиля за разбиране на нещата. Схема ще има, но не сега!

Tanas:
Да Милене, RLL, не случайно Хмелевски слага съпротивление на вторичната
една от вторичните, ти много буквално подхождаш  :)

Мисля беше около 5-6 килоома, то пак зависи от няколко неща
като товар, габарити на тр., междина и т.н.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия