Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (467/629) > >>

Радико:
За момента не виждам дори и символично малък шанс от вероятност да се наложи да си посипвам главата с пепел. Нито ти нито кадуцея или който и да било друг може да направи експериментална постановка потвърждаваща верността на това обяснение. Ако за всичките тия години през които си стоял прехласнат пред иконата на Капанадзе беше търсил със СОБСТВЕННИЯ СИ АКЪЛ. повярвай ми вече да си направил работещо устройство.
П.П. Не че е от значение, но илюстрира колко повърхностно гледате на нещата, не само ти. Та просто исках да кажа, че и в примера с бояджийския пистолет допускаш грешка. Подобни грешки водят до много по големи грешки в концепцийте. А именно: Бояджииския пистолет въобще не използва ефекта на Бернули при работа.

Иван Димов:
   Радико, това че ти не разбираш нещо не значи, че не съществува. А ако мислиш, че с тотално отрицание ще накараш някой изобретател да ти даде схема, лъжеш се. Изобретателите дават схеми само на техни верни последователи, които са достатъчно трудолюбиви и достатъчно скромни, че да не се изживяват като всезнайковци.
   А за ефекта на Бернули мога да ти покажа една моя схема от преди години. Прилагам файл. Значи имаме - последователно свързани захранване (Ту-Ту), бобина, товар и кондензатор. Ток по веригата и през товара 3А. Ако допуснем, че бобината и кондензатора са идеални елементи с винаги противоположни напрежения, то общият пад на напрежение върху тях ще е нула. Значи остава само падът на напрежение върху товара, който пад е точно равен на захранващото напрежение. И сега внимавай - включваме ключа К, т. е. прибавяме към веригата още един кондензатор и една бобина (реактивни елементи) и о, чудо - входният ток намалява на 2А докато токът през товара си остава същите 3А. Това ако не е 30% икономия, значи аз нищо не разбирам от електричество. В момента мисля върху схема с 50% икономия. Ясно е, че КПД>1.
   Ще умувам и върху думите на mito_kupona - това с "биенето" май е нещо като "бягащи вълни".

mind:

--- Цитат на: mito_kupona в Април 25, 2019, 02:00:38 am --- Прости им Господи, те не знаят, какво правят....

--- Край на цитат ---
Така е, то и за вас се отнася, и вие не знаете какво правите. В тази книга също пише, че човек с пот на челото ще си изкарва прехраната. Аз не познавам друго създание да сее, жъне или да си сготвя храната. Нито да шие дрехи или да се срамува, че е голо, камо ли да ползва тоалетна хартия.

Както и да е, я ми обяснете за какво ви е тази безплатна енергия? То сега, дето е платена, небето е осеяно със самолети и пътните артерии са като мравуняк. Тръгнал от един град, да отиде в мола на друг град, че там било по-'убаво. Или палнал колата да скочи до Кауфланд за кенче бира на промоция, без да осъзнава, че е похарчил повече отколкото спестил. Ами военните, дето харчат само за учения повече от енергийните нужди на два континента.

Имаше някъде и един такъв пример:
Франция правят по специална тайна рецепта най-вкусните кроасани, а шведските домашни курабийки са с незаменим вкус.... и 'фърчат едни ТИР-ове Швеция-Франция... А не е ли по-лесно да си разменят рецептите?
Помислете! Проблема е в нашите глави, а не в платената енергия.

EDM electronics:

--- Цитат на: Иван Димов в Април 25, 2019, 10:47:08 am --- ....... че да не се изживяват като всезнайковци.
  Ако допуснем, че бобината и кондензатора са идеални елементи с винаги противоположни напрежения, то общият пад на напрежение върху тях ще е нула. Значи остава само падът на напрежение върху товара, който пад е точно равен на захранващото напрежение. И сега внимавай - включваме ключа К, т. е. прибавяме към веригата още един кондензатор и една бобина (реактивни елементи) и о, чудо - входният ток намалява на 2А докато токът през товара си остава същите 3А. Това ако не е 30% икономия, значи аз нищо не разбирам от електричество.

--- Край на цитат ---
Ами да ти кажа изводите ти никак не са верни!

1. "Ако допуснем, че бобината и кондензатора са идеални елементи с винаги противоположни напрежения, то общият пад на напрежение върху тях ще е нула."
А къде забрави, че това е резонансен кръг от типа на последователния резонас и захранващото напрежение е променливо с определена честота? При резонанс този кръг ще има минимален инпеданс, който е сбор от реактивното и активното съпротивление на кръга, т.е. импеданса ще е равен само на активното съпротивление. Когато обаче честотата не е резонансна в импеданса ще участва и реактивното съпротивление. С други думи няма как в двата края на кръга напрежението да е нула. Колкото е по-раздалечена честота от тази на кръга, толкова по-голямо напрежение ще имаш, дори то може да достигне захранващото - точно обратното на това, което твърдиш.

Продължаваме нататък с разсъжденията, които впрочем са толкова елементарни, че са за ниво 9-10 кл.

2. "Значи остава само падът на напрежение върху товара, който пад е точно равен на захранващото напрежение."
Това ще се случи само при резонас, иначе никога.

3. "И сега внимавай - включваме ключа К, т. е. прибавяме към веригата още един кондензатор и една бобина (реактивни елементи) и о, чудо - входният ток намалява на 2А докато токът през товара си остава същите 3А. Това ако не е 30% икономия, значи аз нищо не разбирам от електричество."

Напълно нормално е при трансформация входния ток да е по-малък от изходния за сметка обаче на входното напрежение спрямо изходното. Не се дава пример с ток или напрежение, а с мощност, защото винаги е възможна трансформацията на мощността от ток в напрежение и обратно - това е трансформатора. Така, че примера ти нищо, ама нищо не доказва. Г'а дадеш и стойностите на напрежението и г"а се убедиш, че мериш правилно променлив ток и напрежение и то в едно и също време, чак тогава може да правиш такива генерални заключения. Не, то и сега може и ги правиш, само че те не хващат декиш навсякъде и при всеки.

Радико:
Mind По принцип си прав като изключим разбира се факта че това е доста късогледо мислене.
Иване какво да ти кажа не знам какви са ти познанията, но очевидно не стигат за преодоляване пагубното влияние на мошенника.
Не знам има ли смисъл да споря само ще те попитам какво ще се случи с хипотетичната ти схема ако вместо втори трептящ кръг свържеш само втори кондензатор? А само втора бобина?
Ако не схващаш безнадеждно е да обяснявам, ако схващаш, ще се сетиш и без да обяснявам

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия