Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
dmitarp:
ЧНГ!!!
Вълна цунами не съм виждал нито преживявал, но знам, че тя не е вечна. Създава се от пропадане или издигане на огромни маси от вода, причинено най вече от земетресения. Веднъж възникнала тази вълна затихва толкова бързо, че само първата създава проблеми. Такива вълни възникват и във земната кора, например при ядрени опити, дори и при нея мощен взрив вълната обикаля 2 , 3 пъти земното кълбо и затихва. Не съм чул, нито усетил вълна, която веднъж възникнала е вечна.
Там, където търсите енергия, има но нейната концентрация е толкова нищожна, че устройство с един киловат мощност ще има космически размери. И друг път съм давал този пример и пак ще го дам. Мощността, с която излъчва Слънцето е около 300 W за кубичен метър от неговия обем, което е по малко от излъчваната мощност от тялото на едно врабче. Сега си представете колко би била концентрацията на мощност във вакуума, където търсите тази енергия. Да там има огромни количества енергия, като се има в предвид размерите на Вселената, но какво от това, след като нейната концентрация е нищожна, и едно устройство от няколко вата би имало размерите на Земята.
Аtos:
Честита да е Новата!
dmitarp, за количеството на енергията грешиш(според мен). Енергия има и тя е огромна, друг е въпросът дали е открит начин да се "източва" с такава плавност и интензитет, в което аз лично се съмнявам.
Относно мощността на Слънцето, далеч не сме способни да засечем цялата "палитра" от енергии, която то излъчва, понеже сме "технологично зрящи" само за някои от тях.
Енергията във вакуума е хиляди пъти повече, отколкото в която и да е маса (при еднакъв обем), по този въпрос вече никой съвременен учен няма съмнения!
juliang:
Само енергия не ти върши работа. Трябва ти и място където тая енергия да е по-малко, и ти да ползваш енергийния диференциал за да ти свърши работата.
Точно както това, че имаш милиарди кубически километра вода в океана, но не можеш да си направиш ВЕЦ от нея - щото нямаш по-ниско място където да я изливаш. Или ако имаш на разположение само единия полюс на зареден автомобилен акумулатор - нямаш другия полюс към който да насочиш протичането на ел. ток .
epwpixieq-1:
--- Цитат на: juliang в Януари 01, 2018, 01:34:49 pm ---Само енергия не ти върши работа. Трябва ти и място където тая енергия да е по-малко, и ти да ползваш енергийния диференциал за да ти свърши работата.
--- Край на цитат ---
В същия смисъл (надявам се juliang да ме коригира ако не е така), но по друг начин казано: трябва постоянно релативно движение между енергийни потоци или съответно маси, и възможност за вмъкване на съпротивителен елемент, който е полезната мощност, от наша гледна точка, в тази динамика.
Даже и да се приеме, че има (неустановени етерни) енергиини потоци просмукващи фабриката на пространството, те не ни вършат никаква работа, ако преминават свободно, без съпротивление, през всички елементи и състояния на материята които познаваме. Трябва състояние на материята (или елемент), способна/(ен) да създаде съпротивление на тези ( предполагаеми енергии потоци ) за евентуално извличане на полезна мощност.
Честита да е Нова Година !
Която ни доближава с още една крачка до глобалното ребалансиране на социалните икономически системи.
ppipilica:
--- Цитат на: juliang в Януари 01, 2018, 01:34:49 pm ---Само енергия не ти върши работа. Трябва ти и място където тая енергия да е по-малко, и ти да ползваш енергийния диференциал за да ти свърши работата.
Точно както това, че имаш милиарди кубически километра вода в океана, но не можеш да си направиш ВЕЦ от нея - щото нямаш по-ниско място където да я изливаш. Или ако имаш на разположение само единия полюс на зареден автомобилен акумулатор - нямаш другия полюс към който да насочиш протичането на ел. ток .
--- Край на цитат ---
За много години.
Има такова място в океана но явно не искат да го ползват, при Панамския канал има няколко метра разлика в нивото на двата океана и ако отворят шлюзовете единя ще потече към другия, колко време ще тече никой не знае. Но явно не искат да турят турбини и да правят ток.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия