Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (430/629) > >>

Аtos:

--- Цитат на: mi68 в Май 01, 2017, 08:38:20 pm ---Здравейте,
Нещата като са прости къде е проблема? Как работи Лехеровата система, каква е логиката с Капанадзе?

Явно очите гледат и не виждат. Обяснявам нещо и никой не разбира, трябва да преборя мързела и да си спретна генератор на СЕ.

--- Край на цитат ---

Крайно време е, залагаме надежди на теб :D

mi68:
Колега сериозно ли го пишеш? Това е голяма отговорност, а аз го давам на забавление!

Аtos:

--- Цитат на: mi68 в Май 01, 2017, 09:36:56 pm ---Колега сериозно ли го пишеш? Това е голяма отговорност, а аз го давам на забавление!

--- Край на цитат ---
Най-значимите открития не са планувани като такива предварително...та, знае ли човек?

dymelsoft:
mito_kupona, докато не се изясни каква точно енергия се трансформира в електрическа от устройства тип "Капанадзе", всяка схема или опит е обречен на провал. Особено ако в основата стоят погрешни идеи и допускания. Както каза Valex, с какви технически възможности разполага всеки един майстор от вида "направи си сам". Особено пък Капанадзе. Според мен действително се работи погрешно. Опитвате се да направите устройство, за което чисто теоретично, нямате никакво обяснение. Само догадки и предположения.
В заключение моите наблюдения са, че проблема не е в "схемите", а в това, че не е ясно какво точно трябва да се случи и най-вече се работи с надеждата да се налучка нещо....

mito_kupona:
    dymelsoft, прав си, че трябва да се изясни от къде идва енергията за прибавката, дали изобщо идва от някъде или се създава някакво самоподдържащо се поле с определена конфигурация, дали има биене на честоти или въртящи се магнитни полета, но това може да стане след, като се направи генератора и се изследва най-задълбочено. За направата на такъв генератор в дебелите книги не пише нищо, Капанадзе също не казва нищо освен това, че енергията идва от обкръжаващото ни пространство, така че начина да се постигне успех е метода проба – грешка.
    За себе си съм взел решение да не се занимавам повече с идеи от други форуми, които в 99 % от случаите, са фалшиви и неработещи подхвърляни от определени хора с определена цел, дали за умишлена заблуда и губене на време, дали за да им вървят форумите и т.н. Но в интерес на истината точно от тези фалшиви партенки, които ни пускат, аз научих много и придобих много голям опит. Така, че в случая важи поговорката „всяко зло за добро“.
     Моите идеи съм ги споделял в нашия форум и работя върху тях, а те са 3 - Първата е  да се създаде стояща вълна в бобината с мощно електромагнитно поле и тази вълна да се движи напред-назад, като по този начин полето пресича намотките на товарната бобина под 90 градуса и в нея се индуцира ЕДС.
      Втората идея е за приемник - предавател, като демодулирането на сигнала става, така, че и демодулирания сигнал се включва в биенето на честотите във втората бобина, според обясненията в патента там има биене на честоти.
       Третата ми идея е за създаването на торус около двете бобини с много-малко енергия от източника, в който торус има постоянен поток на енергия и той е самоподдържаща се система, и когато този торус го накараме  да пулсира с 50 херца в товарната бобина ще се индуцира ЕДС.
        Имам и още една идея, която е свързана с ефекта на Бернули, но в моя случай няма да използвам вода а електрически ток, обяснил съм я някъде в предните ми постове.
        Не съм много сигурен, дали Капанадзе знае точно, как работи неговия генератор, със сигурност е напипал някакъв ефект и може да го повтори, когато си поиска, но дали знае механизма на работата му се съмнявам.
        По гореизложените идеи работя едновременно, в зависимост от това, кога и как намирам елементите, които ми трябват, а те не са малко и са скъпи, но до момента не съм завършил нито един от проектите, просто не ми стига и времето.
         А, забравих за механичния вариант с месинговите дискове, и с него се занимавам, но бях спрял за момента, защото ми трябваше струг, а хубавата новина е, че вече съм го поръчал.
         Има и една друга подробност при Капанадзе, заявките за патентите му са две, значи принципите на работа на генератора, са два.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия