Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
Радико:
Atos
Заслепен си от двуполюсните обяснения на човешкото общество. Те са лесно "смилаеми" но слава богу неверни. Много погрешно е да си мисли човек, че "тия горе" са една компактна и единна в действията си маса. Светът е шрен, както тия долу така и тия горе са много различни един от друг. Още по различни са сега в това превратно и разделно време когато се сменят класите. нашумелият напоследък израз "от книгата на Клаус Шваб" във същност е точно следващата смяна на класите. Свободната енергия ще изиграе много съществена роля в тази, дали революционна, дали мирна смяна. А смяната е непредотвратима. просто това е естественият ход на нещата. пътища много, едни асфалтови други калдръмени, трети само кал, привидно различни но всички водят до едно място.
Та атос аз просто ще внимавам на кого и какво продавам.
П.П. edin и аз съм се сблъсквал с нещо подобно на разказаното от теб.
Аtos:
edin, това е всемирен закон - безплатен обяд няма!
Разликата е в мотива на обядващия - да се натъпче до пръсване, че даже и по джобовете или просто да оцелее?
Едно е да получиш отплата за труда си, друго е - да търсиш максимални дивиденти!
Да не говорим, че за повечето пишещи тук (споделящи мнението на Радико) не може и дума да става за някаква благодарност, те търсят ПАРИ!
Някак много надценяваш чисто комерсиалните аргументи, отплатата може да е морална (нищо лошо), пак е отплата!
Радико, разбрах вече, че освен неграмотен, невежа и обзет от страхове съм и заслепен, то е ясно на всички тук :D
Сменяли се класите? Дрън-дрън...
Да внимаваш какво на кого продаваш (не, че има какво, де)?
Ти веднъж продай нещо, пък после ще му хванеш следите...ама друг път!
Радико:
Не атос аз не искам пари.
Искам когато детето ми се рзболее "а това става доста често" да мога да му дам лекадства да оздравее. Обаче като отида в аптеката гадната аптекарка не дава лекарства за благодаря ИСКА ПАРИ. Ако тя даваше лекарствата срещу благодарности и аз щях да искам само благодарности за труда си. Това искат от мен, това искам и аз. Така е прието в това общество, другото е неадекватно поведение завършващо със нищета за индивида който го практикува.
Когато си помежду вълци трябва да виеш.
Аtos:
Глупости!
Идеята е да предотвратиш самото заболяване, не да падаш в лапите на бялата мафия!
Да потърсиш природата, не фармацевтичните концерни - това е СЕ!
И да, докато приемаш за себе си такова статукво, нормално е да проповядваш това! Щом не можеш да се откъснеш от такава праволинейност дори мисловно, няма за какво да говорим по-нататък!
krasias:
atos, имам един въпрос към теб, когато даваш нещо на някой без пари, без да искаш нищо, от въпросния човек се взимат част от заслугите му и се дават на теб. Така действат тукашните закони и това се случва независимо дали искаш или не искаш, дали реално знаеш какво става или не знаеш. Та въпроса ми кое е по добре да му вземеш на човека, парите или част от заслугите.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия