Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
mi68:
Здравейте,
Вече си въвеждам тетрадка на описание на опитите и идеите на проверка, цел недопускане на повторения.
Електричното и гравитационното поле са централни и работа вършат ако се движиш по силовите линии. Пресичат ли се, ако тялото е сфера, то се получава еквипотенциална сфера или безтегловност, т.е. не вършат работа.
Магнитното поле и торсионното са осови полета и ако пресичаш силови линии вършат работа, при плъзгане по силови линии нищо, даже ЕДН няма.
Вижда се при стояща вълна и ТТ се наблюдава пространствена последователност на електричното и магнитното поле. Следва логиката да ли могат да станат паралелни или еднородно електромагнитно поле?
Това ми се вижда за трети начин за създаване на СЕ.
Подобен опит реализира колегата mito_kupona, така че на бобината да действа електрично поле на кондензатор, пространствено разположен на 90 градуса, знакът на заряда на плочите е съгласуван, така че електричната и магнитната сила да са в една посока. Трябва да се държи сметка на вихровите токове и плочите на кондензатора да са с прорези (ламели). Подобен опит с коаксиален кондензатор и палачинкова бобина съм правил и даде добри резултати. Тъй ката не записвам, трябва да повторя опита.
П.П. Кондензаторът може се замени с безидуктивна бифилярка. Такъв опит не съм правил, но безиндуктивната бифилярка реагира на електрични полета следва да стане.
dymelsoft:
Митак, поздравления за усилията. Би ли споделил цялата си идея. Какво смяташ да правиш с този генератор.
Да допуснем че този спирален "траф", който на мене ми прилича на LC по някакъв хипотетичен начин събира (напомпва в себе си) свободни заредени частици от околната среда, в резултат на което се предполага създаването на електричен потенциал с много по-голяма енергия от вложената за индуциране (поддържане) на процеса.
Следва трансформиране на този потенциал в ниско напрежение. Как смяташ да реализираш това ?
Поздрави.
mito_kupona:
dymelsoft
Първо трябва да навия един високоволтов трансформатор за 3-4000 волта, за да мога да захраня спиралния генератор правилно, както го е правил Тесла, без ТХО, високи честоти и диод. После трябва да спретна един въртящ се разрядник и един управляем електронен разрядник. Не случайно в един от клиповете си Капанадзе казва „направете правилен Тесла траф“, „не затихващи колебания“ и „ че е намерил начин за автоматично подържане на резонанса между първичната и вторичната намотки“. Никога не е казвал Капанадзе резонанс в резонанса, това го измислиха Акула, Руслан, Васмус и други представители на флората и фауната.
Идеята е следната, този спирален генератор трябва да работи, като разновидност на Тесла траф, като за целта от външната му страна се навива първичната на Тесла трафа, индуктор от дебел меден проводник, с дължина и тегло съобразени с дължината на медните ленти в самия спирален генератор и теглото им. Дължината е честотата, а теглото капацитета, както казва Тесла. Единия край на индуктора се заземява, а другия се свързва с една от лентите на спиралния генератор, която изпълнява ролята на вторичната намотка на Тесла трафа. Сега не знам дали между индуктора и вторичната на Тесла трафа трябва да се търси четвърт вълнов резонанс, както е в класическия Тесла траф или нещо друго.
Самите процеси, които протичат в спиралния генератор, са вълнови процеси, при вълнов резонанс се получава стояща вълна, в която се натрупва енергията от падащите и отразените вълни. Има няколко разновидности на спирален генератор, с възбуждане на външните краища на лентите на генератора, какъвто е този, който съм навил, с възбуждане точно по средата на лентите, допълнителна навивка на външната лента и с допълнителна навивка на вътрешната лента, има и други. Всеки от видовете спирални генератори си има своите предимства и недостатъци, зависи, каква е крайната цел. Ако се търси по-бързо нарастване на напрежението на изхода до максимум, възбуждането трябва да се прави по средата на лентите, тогава се образуват две вълни, които се движат от средата, към краищата на лентите и разтоянието, което изминават е два пъти по-малко и времето за нарастване на напрежението до максимум е два пъти по-малко.
При такова свързване на спиралния генератор, като разновидност на Тесла траф, едната от лентите изпълнява ролята на вторична на Тесла трафа, а другата се явява, като втори полюс на кондензатор, който се получава между двете ленти на спиралния генератор. Едната лента е заземена през индуктора, а другата виси във въздуха при изключване на комутатора или разрядника и, тогава си мисля, че тази лента или обкладка на кондензатора, както казват руснаците, се зарежда от средата с необходимите заряди, за да компенсира дисбаланса на заряди между двете ленти на спиралния генератор, които се явяват полюсите на един кондензатор. При разряд на този кондензатор енергията се предава по-нататък по схемата и после процеса се повтаря, не случайно Капанадзе казва и други ключови думи, „колкото е по-висока честотата, толкова и мощността е по-висока“.
Такива неща ми се въртят в главата, но това, са само предположения, трябва всичко да се провери, което ще отнеме време.
mi68:
Здравейте,
Стигнахме до същинската част. ТТ дали е соленоид, тороид или спирала, какво значение има?
Стигаме да извода да се създаде паралелно електромагнитно поле или еднородно т.е да се смени парадигмата.
С повишаване на честотата разбира се, че мощността се увеличава, увеличава се тока на разместване при малък капацитет, ако беше индуктивност то съпротивлението расте и мощността пада.
Колега обмисли капацитета да го замениш с безиндуктивна бифилярка или смесен варянт от бобина и кондензатор- резонансна бифилярка, иначе само подгряваме с това "разделяй и владей". "В единението прави силата".
mi68:
Здравейте,
Доказано е, Вселената се разширява ускорено, следователно има сила. Ако няма сила, то тялото се движи равнамерно праволинейно или е в покой. За това се въвежда тъмна енергия, която се опитваме да я ползваме и наричаме СЕ. В квантовата механика има фокус, който показва, вълна може да се самоускорява, за това се стремим да създадем вълнов процес и интерференция.
-При бегаща вълна имаме загуба на електромагнитна вълна в пространството.
-При стояща вълна имаме баланс, реално имаме незначителни загуби в пространството.
-При свиваща се вълна ще имаме приход на електромагнитна вълна от пространството. Тук не разбирам отворен трептящ кръг (антена или дипол) за приемане на бягаща вълна от космичен или друг обект.
Повтарям свиваща вълна не съм наблядавал но според мен нещата стават с бифилярни намотки. Може да се комбинират с допълнителни намотки и стават много билярни намотки.
Сега започвам един кръг от опити с такива намотки, примерно безиндуктивна бифилярка, резонансна бифилярка и една бобина, общо пет проводника или петфилярна бобина.
Формата е също важна, соленоид, тороид, спирала равнинни фигури, конус и сфера обемни. От всичките само сферични бобини нямам но те се имитират с два конуса допрени в широката част, за това започвам спирала конус, навити наляво и на дясно.
Вижда се, че има прекалени комбинации и трябва грамотни опити, за това се почва от прости опити, леко модернизирани на Фарадей.
Взимам два магнита с едноименни полюси и се движат срещуположно в селеноид, мери се ЕДН. Имам компас, но нямам електрична стрелка трябва да изработя. Ако не направя тези опити то трябва много мерене с бобините.
Проблемът е, че електротехниката е практична наука без да е ясно същността на тока на разместване и магнитното поле, за това практически трябва да се пробват по-сложни комбинации, не от 1831 година и да ги дъвчем като папагали.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия