Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
EDM electronics:
Свалих клипа и го конвертирах с по-голяма резолюция за да подобря качеството. Изображението стана по-детайлно, виждат се важни подробности.
Това което видях, направо променя коренно представата за Тесла-траф. В патентите си Тесла изрично подчертава - бобината се навива на изолационно тяло, а също така и на тяло с магнитна сърцевина! - невероятно. Мога да направя цитат в оригинал!
Това променя много неща.
От снимките които свалих от клипа се вижда ясно според мен - ФЕРИТНИ ТОРОИДИ НАРЕДЕНИ ЕДИН ЗАД ДРУГ изграждайки тръбата.
Те тва не съм го очаквал, и това, че може и без заземяване. Направо Капанадзе стана като едно ТПУ.
Бих могъл и да преброя навивките!
mito_kupona:
Здравейте! Това с тороидите вътре в тръбата съм го пробвал, 20 броя набити в пвц тръба 32 мм, и какво ли не още съм слагал в
тръбата - медна тръба, железна тръба, алуминиева, мрежа от алуминий, оловна тръба и др. Явно нещо друго от пъзела ми убягва
или и в този клип се виждат тези тороиди в началото и края на тръбата за заблуда, а вътре има съвсем друго нещо, с което мисля
да експериментирам тези дни и ще дам резултата. Гениалните неща са обикнвенно много прости, но знае ли човек. При опитите с
различните сърцевини и резултатите са различни, но до самозахранване не стигнах, но това е дълга история, просто не мога да я
опиша тук. ПОЗДРАВИ И УСПЕХИ!!!
caduceus:
Здравейте колеги,
искам да ви обърна внимание на пост 193 на altium и на прикачения документ с разсъждения на руския колега SR. Интересният за мен текст е:
"SR, а что за металлические бочки стоят в центре турецкой установки на видео? И куда бъёт искра - с высоких синих катушек к металлическим бочёнкам или с бочёнков на катушки?"
Вы также не ответили, почему не хотите дать нам подсказку.
Я дал очень весомую информацию, указав, что на видео 100кВт установки видно 80% принципа.
Более подробной информации не будет, тем более про "БОЧКИ", кто то видит бочки, а кто то нечто иное.
С уважением.
В горното става въпрос за следното видео:
http://www.youtube.com/watch?v=_CRkDySQCSM&feature=fvw
Бочка на руски е бъчва. Като се загледах преди малко във видеото /0.50-1.30 мин./, се сетих за няколко подобни неща с бъчвовидна или затворена цилиндрична форма - не само съдържащи алкохол де ;D
1. При Тестатика - двете големи "консервни" кутии в предната част на генератора, смес между лайденски стъкленици и оргонни акумулатори. Неведнъж съм казвал в този форум че според мен за да се извлече СЕ трябва устройството да е смесен оргонно-електрически кондензатор, със пулсиращо подавана/отдаване на енергията, което позволява да се превръща етера в електричество чрез падане на вибрационното ниво.
2. Историята на електротехниката е доста интересна, в началото са се правили много опити с лайденски стъкленици щото друг кондензатор не е имало познат. След това с изобретяването на всякакви други такива са се забравили някои интересни ефекти. Например - получаването на кълбовидна мълния при зареждането /импулсно/ на лайденска стъкленица. Някои опити са включвали зареждане на вода като електродът от машината е бил във сткленица с вода, а заземяването /другият полюс/ е било през ръката и тялото на експериментатора - държал е стъкленицата. Освен това доста често в по-късните усъвършенствани лайденски стъкленици се е ползвало оловно фолио - да се сещате за катализните свойства на оловото+магнити при автотермията?. ;)
3. Има интересна, добре забравена овърюнити система на руския учен от 19 век Павел Яблочков, свързана пак с лайденски стъкленици:
http://www.rexresearch.com/yablotch/yablotch.htm
4. Да се сещате какво беше писал Василатос за барон фон Райхенбах и за бялата светеща од, натрупваща се в лайденски стъкленици? Появяваща се известно време след включване на заряда /около 30 сек/ и изчезваща доста след изключването на захранването...
ИНТЕРЕСНО МИ Е МНЕНИЕТО НА КОЛЕГАТА mi68 ПО ТАЗИ ТОЧКА. "Хладината" при неговата инсталация се проявява точно така.
Ако ви е светнало за какво иде реч, просто включете не нормални кондензатори в пулсиращите си вериги, а лайденски стъкленици - най-добре от стари крушки за осветление защото са със близка до сферичната форма и закалено стъкло. Предполагам за полюси може да се ползва и алум. фолио. Сферичните лайденски кондензатори с такава конструкция според мен имат особени свойства, защото од се натрупва силно в такава среда - опасното е при рязко зареждане с висок волтаж да не стане пробив в енергийното ниво и да се появи високовибрационна "капка" във вид на кълбовидна мълния, т.е. при отваряне на портал да се просмуче флуидна од с висок заряд от паралелното ниво на съществуване. Това образувание "кипи" по повърхността и при пределна неустойчивост се взривява с отделяне на голям електростатичен заряд - ТАКА ЧЕ ВНИМАВАЙТЕ!!! Всъщност става взривно овърюнити преобразуване с огромно КПД.
Поздрави
vitan:
--- Цитат на: EDM electronics в Април 02, 2010, 07:24:28 pm ---Чудото повторено от админа SR ;D http://www.youtube.com/watch?v=G_ctERXxHCA&feature=player_embedded#
--- Край на цитат ---
Моите уважения към руския админ, ама да не го е хванал българския фрии-енерджи синдром (да кажеш хоп преди да си скочил).
Горното видео дава: This video has been removed by the user. Някой да има версия по видеото и съдбата му?
madsatbg:
Админа заяви че го премахва.
мадсат
п.с. Моето виждане за схемата на SR193
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия