Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (37/629) > >>

vitan:

--- Цитат на: mzk в Април 02, 2010, 03:11:16 pm ---И така, принципът е сравнително ясен. Проблемът е с точната конструкция на устройството, което се състои от две части.

--- Край на цитат ---

Така си е принципно, но защо в 2 части? Колегата EDM electronics добре каза резонатор. Но, ако тоя резонатор го обърнем на автотрансформатор, ще има огромно влияние на товара. Аз мисля, че при Капанадзе имаме 3 части. Може и да не съм прав, но така мисля. А какъвто и да е резонанса на Капанадзе, ако е вярно, че нещата са му "по Тесла", трябва да има яко ВЧ. Габарита го подсказва. Както и Тесла.

Ако не е на Тесла принцип, тука има шах с пешката. Но мисля е по него, което рано или късно ще го бъде....

mito_kupona:
Здравейте всички! От всичко, което съм изчел в руските форуми и от многото експерименти, които направих стигнах до
следните изводи:
1. Първи ключов елемент - разрядник, с качер няма да стане.
2. Втори ключов елемент - дросел от газоразрядна лампа.
3. Ако има в устройството теслов трав, то той е за получаване на в.н. за разрядника 2-3 кв. Това може да се постигне и с
    неонов траф или с блокингенератор и тхо, начини много, въпрос на избор.
4. По отношение на бобината, която е извън зелената кутия - тя има общо с тесла трафа дотолкова, че е с въздушна междина,
    няма хиляди навивки от тънък проводник, а както е видно в клипа, навивките са малко от проводник 3-4 мм.
    Вътре в нея няма феромагнитен материал, но има нещо друго, което е и ключа към загадката. Високочестотен ток през нея
    не протича, енергията, която се трансформира в нея е с честота 50z.
5. Заземяване на устройството не е нужно, работи и без него, но може да се заземи от съображения за безопастност, съветвам
    всички експериментатори да го използват, защото от опит знам, какво може да се случи. Това е моето мнение. ПОЗДРАВИ!!!

EDM electronics:
Според мен, Усилващия предавател има "възбудител" - първичен кръг и приемник на този етер. Как точно се избива, поляризира/насочва етера, дали с мощния магнитен импулс от първичната бобина или с електрическия електронен разряд от искрището, увличайки етерния газ от въздуха към единия-приемния електрод на искрището, още не знам, не съм си дал обяснение. Но при всички случаи вторичната бобина представлява антена или по-точно вълновод. Много прилича тая антена на несиметричния вибратор и е от спиралните антени, като от ония на безжичните телефони и портативните радиостанции.

Долу съм прикачил снимка на стояща вълна. Тя се получава следствие на излъчване на бягаща вълна и интерференция на същата. Излъчва се вълната, отива до някъде, отразява се и се връща обратно от там от където е дошла, като се получават възли на минимум и максимум. Много странна физика, все едно да изстреляш куршум и той да се върне отново в дулото.

Тесла е изчислил скоростта на тази скаларна вълна и тя е 471 240 км/сек., т.е. 1,5708 пъти по-бързо от скоростта на светлината - спор за това да няма, който желае мога да посоча патента на гения. Другото характерно за тази вълна е, че парадоксално но факт, тя се предава без загуби в атмосферата, за разлика от разпространението и в метали, което още веднъж потвърждава естеството на токоносителя - газа.

Остава въпроса, как тогава да се изчисли тази антена /вторична намотка/ ?  Щом имаме стояща вълна, тя ще се разпространява в проводник - мед. Скоростта обаче в медта ще е различна от тази във въздуха, с други думи ще има разлика в дължината на вълната в бобината и тази във въздуха заради разликата във скоростите на разпространение в зависимост от средата. При всички случаи в медта има забавяне, тоест по-ниска скорост. Тесла обаче не е казал колко е тя в медта. Следва да се направи аналогия с електромагнитната вълна където забавянето е около 95%, т.е. с 5% по-бавно разпространение, но не знам дали съм прав.

И основното за "антената", при условие, че знаем как се изчислява дължината на скаларната вълна в проводник, то следва да определим колко да е голяма тази бобина, колко навивки. Изходното напрежение в антената ще зависи от входната мощност /няма да се спирам как се изчислява, има го в записките на Тесла/ и диаметъра на цилиндъра, както и броя на навивките. Но в никакъв случай тук не важи коефициента на трансформация, като при обичайните трансформатори.

И най-накрая, мисля и най-важното за тази бобина, предвид че имаме стояща вълна /снимката долу/, то тя има минимум и максимум, следователно спиралата трябва да е дълга от най-малкия минимум, до най-големия максимум, или това е 90 градуса или 1/4 от дължината на вълната. С други думи дължината на проводника трябва да е 1/4 ланда, там е максимума, или кратни на тази, например 3/4 или 5/4 и т.н. Възловите точки и максимумите могат да се определят, като се изчисли грубо дължината на вълната, от там дължината на проводника и после с детектор по протежение на бобината да се търси нейния максимум, подобно на устройството но мадсатБГ. Но за къса бобина това ще е трудно, тогава с донастройка на честотата от първичния кръг.

Но това не е всичко, дори и това условие да бъде изпълнено си мисля, че СЕ няма да има, защото нищо няма тук за изчисление на все още непонятния за мен "скаларен резонанс". За сега това в моите представи е, както казва Василатос - равни маси. Ето го и следващото условие. Но нямам обяснение защо е така. За съжаление Василатос е бил твърде лаконичен. Вероятно равните маси означават и равни обеми, т.е. ако възприемем двете плочи на един кондензатор, то те трябва да са еднакви по площ - но това са само мои разсъждения, не зная дали съм прав.

EDM electronics:
Чудото повторено от админа SR  ;D   http://www.youtube.com/watch?v=JKWNS0yzecg

epwpixieq-1:
четейки написаното от EDM electronics си спомних едно писание която биах чел преди време относно антена която "засмуква" енергия от пространството. Писателят предполага че това е "тайната" на Тесла за неговия енергиен прехващач. Интересна статийка, която може подскаже нестандартен начин на виждане на проблема. 

http://amasci.com/tesla/tesceive.html

Надявам се това да не отвлече ехпериментаторите от пътя по който са тръгнали, а само да помогне със нови идеи.

СС

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия