Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (366/629) > >>

dmitarp:
В това влажно мазе, където и да боднеш има утечка на ток, тук не може да се говори за никаква коректност. Нека изкара някъде по Грузинските чукари този генератор дали ще работи тогава, съмнявам се.

EDM electronics:
Моето мнение е, че Капанадзе няма да може да избяга от пейзажа на гаража - ръбести, грозни, мухлясали и влажни тухли, оръфана варова мазилка, миризма и мизерия, грозотия, въпреки изобретението си. Това, че не каза толкова години на света, как стават нещата, ами чака да стане милионер, се е орисал с кармата на доживотния мизерник. Сякаш СЕ е на баща му. Тоя бедняк се оказа по-алчен от петролните компании. Толкова години минаха, а той мълчи. А ние тук го чакаме да каже, подскаже поне, като не иска да даде напълно даром. Вместо това той хвърля кьорфишеци, да ни праща в трета глуха, да си губим времето, да се отдалечаваме от него и истината. Но:

Други дето не знаят тайната на СЕ живеят в по-добри условия, въпреки което.   :D

mito_kupona:

--- Цитат на: dmitarp в Март 18, 2016, 02:01:42 pm ---В това влажно мазе, където и да боднеш има утечка на ток, тук не може да се говори за никаква коректност. Нека изкара някъде по Грузинските чукари този генератор дали ще работи тогава, съмнявам се.

--- Край на цитат ---
В това влажно мазе, където и да боднеш има добро заземление и никакви утечки. Човека даже облиза кабела на земното и, ако имаше някакви утечки, главата му щеше да светне, или поне щяха да му се заварят пломбите. Има демонстрация на този генератор на един остров, който изобщо не е електрифициран и пак работи, не знам от, какви „утечки“, но работи.
   Що се касае до видеото, тук вече се вижда ключовия елемент, много ясно. Разрядника не го видях да работи, може да е за камуфлаж, а може да е и защитен разрядник. Най вероятно и голямата бобина с индуктора е за камуфлаж и не работи. Захранването за лампата най-вероятно идва от черните модули, за които Капанадзе каза, че са специална разработка. Последните 3 снимки, са на подобен модул на „Панасоник“ за захранване на лампата в микровълновите печки вместо да се ползва познатия високоволтов траф, който тежи поне 10 килограма. Най-вероятно и действащия разрядник е в електронен вариант, затова няма никакви излишни шумове при работа на генератора.

getca:
mito, колега, ти може и да му вярваш на тоя неграмотен грузинец, но аз не. Писна ми да гледам некадърно заснети клипове с некадърно направени установки, поставени в некадърно направени подобия на аквариуми. Писна ми да гледам некадърно мерене, макар че то и това не е, щото изобще не е ясно какво боза излиза от това чудо, ако изобщо излиза нещо, а не влиза.  ;D Номера с амперклещите ми е много познат от МЕГа на Валери Иванов, който също си чака от доста години вече милионите. Слушайте му само обясненията, само бла-бла, Тесла, бла-бла...е, спомена некви 200кХц и какво от това?.. Само приказки и ни дума отде, аджеба се стича тая прословута енергия ??? Като гледам условията около него си представям как само с отвертка и клещи сяда нашия гении и сътворява СЕ гена с всичките му там резонанси и т.н. Щото човек туй си мисли, гледайки паяжината от некадърно свързани проводници извътре. Е, и някакви тайнствени черни кутии, бре  :o Изводът е, че в тоя човек няма нищо техничарско и не е способен да сътвори каквото и да е в тая насока(мнението си е мое).
Та, такива са моите асоциации от поредния клип на Капа, който така и не разбрах какво цели. Ще ми се да греша в преценката си, но...  ???

EDM electronics:
На мен въобще не ми е интересен неговия генератор, ами ми е по-интересно, защо го показва - иска да го продава ли, да се състезава ли, не мога да разбера. Инвеститори ли търси. Напоследък кой открил кой не СЕ и почва да търси инвеститори. Никой не търси клиенти обаче  :D. А клиенти има. Тях обаче ги е страх от клиентите. "Лошите" клиенти ще вземат да си купят по един ген на СЕ, ще го размножат като 3D-принтер и ще им подбият цените. Затова най-доброто решение е, открил си топлата вода, която си е топла от господа, ами дай я на хората, като Прометей огъня да го ева.  ;D

Извинявам се много, ама то не остана друго да се коментира за толкова години на този генератор, освен мотивите на изявите на Капанадзе.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия