Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
x_name41:
--- Цитат на: NARCIS в Август 04, 2014, 07:59:44 pm ---Това е изказване на човек който идея няма за ямр.
Какво направи с ямр ?
Ще отговоря вместо теб , нищо , чел си , гледал си.
Излез от кръгчето !!!!!!!!!
--- Край на цитат ---
а ти какво си направил случайно? (със същата елементна база с която експериментирам и аз, присмял се хърбел на щърбел :) ), айде моля ти се (аман от знайковци)
mzk:
Абе Колеги, аз на осцилоскоп тектроникс вадя 3 пъти КПД, но знам, че не е вярно! И знам защо, камо ли за разни китайчета и прочее. Пийте една студена вода сега, че от високо падането боли.
Иначе съм съгласен с колегата по-горе, може би беше coke2k - "тартора" на групата и понятие си няма какво говори. Но това е от позицията на тъпите, незнаещите и неразбитащите, така че просто ми игнорирайте коментара.
Velektra:
NARCIS, моля те, отговори на въпроса - с каква цел влезе във форума и защо показваш устройството, което си направил?
Според мен няма нищо лошо и в това дори да се похвалиш. Но би трябвало с факти и примери, за да се убедим. Ако има недомлъвки, как да разберем. Ако пък не искаш да издаваш схемата тогава още от началото си обречен да не те разберем и накрая да се скараме.
Това би трябвало да ти е било ясно още когато започваше.
mzk:
Просто тук има няколко готини човека, реалисти и истински инженери. ;D
ПС: и добре, че ги има...
Иван Димов:
На мен схемата ми хареса. Доколкото разбрах, имаме резонансен контур - да речем, че токът в него има максимална стойност 10А. Транзисторът се отваря, когато токът е достигнал до стойност 9А и добавя още малко ток за да се стигне до максималната стойност 10А. За по-големи мощности обаче ще трябва як транзистор. Мисля си и за по-твърдо спиране на тока като при хидротарана. При чистия резонанс нещата са малко "по-меки".
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия