Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (322/629) > >>

Velektra:
Здравейте!
За изгарянето на ОУ не е толкова важно, колко е стабилизирано 12В. Лошо е когато стане доста по-голямо отколкото може да си позволи ОУ.
Мисля, че има и друг проблем. При запушването на мосфета в бобината от края и към + на ОУ напрежението според мен става отрицателно. Колкото е по-висока честотата - толкова е по-отрицателно. Навремето така си правих и отрицателно захранване -2В. Само, че с правоъгълни импулси. Но мисля, че и със синусоида се получава при високи честоти.
nedd13 провери, ако е така трябва още един диод преди резистора на + на ОУ. Да не пуска отрицателни напрежения към + на ОУ.
Освен това двата транзистора наистина са много проблемно звено. Колкото и да се подбират еднакви по комплементарни двойки, все при някоя честота единия няма да се е запушил, а другия ще се отпуши и минава як ток през тях и горят.

vsl:
Здравейте,

Днес реших да споделя резултатите от схемата по идея на Ctah. Аз работих по схемата която прикачвам. Изчаках толкова време, да не би случайно някой друг да има по-добър резултат. Никой нищо не казва, не сте я правили ли, какво? Не знам. Аз да си призная не схващам принципа на действие на схемата. Може би се натрупва енергията от еднополярните импулси в сърцевината на последния траф. Важното е да не спираме да опитваме. Единствения начин да разберем истината е с експеримент.

Поздрави

edin:
 От поста ти не става ясно, какви са ти резултатите по схемата.

Velektra:
Здравей, vsl!
Според мен идеята е да се получи голям ток от единия трансформатор (Т2) и да се смеси с високо напрежение (220V) от друг (Т4).
Да си представим, че всичко това стане.
Помисли сега ако например получим 10А ток от вторичната на Т2. Тогава с 220V от вторичната на Т4 става 2200 вата. Сега да видим какво става във веригата: вторична Т2-вторична Т4-първична Т5.
Първо си представи колко дебела да е вторичната на Т4, като се има предвид, че трябва и да е доста намотки. И тогава Т4 трябва да има мощност в първичната по-голяма от тази във вторичната (2,2 кW)! При 12 волта, тока трябва да е повече от 183А!!!
Нали трансформацията трябва в Т4 да е "отляво надясно", 12V->220V?
Аз питах за това по-рано, но никой не отговори.
Дано сега някой да ми каже къде греша. (Явно греша, защото беше обявено, че постановката работи и даже се самозахранва!)

PyroVeso:
Velektra, прав си, колега. Аз затова не съм и опитвал, макар че имам под ръка едно пернишко електроженче "Кракра" до 180А :) Намотано е с плоска медна шина 4х7 мм или около 25-28 квадрата, и пак не го препоръчват за непрекъсната работа...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия