Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
edin:
Визирам принцип, а не цялата схема.
Иван Димов:
Понеже в схемите по-горе нещо ми напомня на една моя схема отпреди 10 години, вижте и нея. Може да има някаква идея за ползване. Работи със и без "пунктирания" диод като до L2 може да се сложи и парче реотан. Опитвах се да изкарам някаква енергия от бобината L1, но тогава не можах да разбера някакви странности в осцилограмата.
А иначе мен Ctah не може да ме разбуди от "зимен сън" докато в работилницата ми не стане поне 15 градуса по Целзий.
edin:
Ето и моята постановка с искрище. На първото видео капацитетът на кондензатора е по-голям, поради което електродът на свещта, направо взе да се топи. На второто видео, капацитетът е по-малък, нещо от сорта на 1nF и електродът не се нагрява толкова.
Докато снимах втория клип, вторичната на трафа, взе да пуши. Това ме навежда на мисълта, че капацитетът, трябва да е от порядъка на пикофаради, но в момента нямам подходящи кондери. Изправителния диод е 10 навърzaни 1N4007, като всеки е шунтиран с резистор 1Мом, за да се изравнят потенциалите на всеки диод. Така навързани диодите също се нагряват.
http://www.youtube.com/watch?v=So1iyAyArtY&feature=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=zrvX7PGn_b4&feature=youtu.be
--- Цитат на: Ctah в Февруари 25, 2014, 02:06:02 am ---
Вече имам видео, но ще го пусна САМО на определени хора!
Другото е Бош-лаф
--- Край на цитат ---
Значи, вече сме разделени на лагери. На любимците на Ctah и всички останали. ;)
coke2k:
Еми да, каквото правят руснаците това и ние - заяждат се, обиждат се и като резултат кръгла нула. Та и ние така. Но Ctah е прав за едно нещо
--- Цитат на: Ctah в Февруари 24, 2014, 10:40:18 pm --- Цялата работа е там, че Русите бачкат, а ние ги гледаме без да асимилираме, което е кофти за момента
--- Край на цитат ---
Е пропусна да каже само, че там всяка седмица се появява по някой индивид, който твърди, че е изобретил нещо, а пък после се бил объркал, а после, че искал да провокира някого и разни такива. Абе карай да върви, то се е видяло....
edin:
Схемата с разрядника се оказа негодна, защото токът на консумация от мрежата е фрапиращите 4 киловата :o
Няма грешка! 4 киловата, измерени с аналогов уред.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия