Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
coke2k:
Според мен няма нужда да се залита по СР - руснаците го мериха и премериха , някой от нас също - схемата е негодна за употреба.
nedd13:
--- Цитат на: coke2k в Февруари 25, 2014, 05:36:14 pm ---Според мен няма нужда да се залита по СР - руснаците го мериха и премериха , някой от нас също - схемата е негодна за употреба.
--- Край на цитат ---
Коя схема?
PyroVeso:
Майсторе, едно е да се заблудиш с някакво устройство, в което вкарваш 30 вата, а изкарваш 300 (пък после да се окаже, че е било обратното... :o). Но съвсем друго нещо е твърдението, че има самозахранване! Това вече е много сериозно твърдение! Това просто няма как да се обясни със самозаблуждение - или е истина, или е умишлена измама (с някаква цел), трето положение просто няма.
Защото на пръв поглед и един климатик с COP 5 би трябвало да може да се самозахрани, стига да се куплира с агрегат, който обръща добитата топлина в електричество с КПД поне 20%, ама на практика никой не го е постигнал...
Maistora52:
Иска ми се да ви оставям взаимо-ласкателните лафове, че малко по-весело става, ама темата е сериозна... може и да се има предвид някоя от множеството схеми за комбинация с някоя друга конструкция и ... хоп! - зайчето в капана!
Казвайте, да трия ли!?
Че като гледам по брой постове, тази тема е от най-любимите ви.
Поздрави!
Иван Димов:
PyroVeso
--- Цитат ---Защото на пръв поглед и един климатик с COP 5 би трябвало да може да се самозахрани, стига да се куплира с агрегат, който обръща добитата топлина в електричество с КПД поне 20%, ама на практика никой не го е постигнал...
--- Край на цитат ---
PyroVeso, мисля че се казваше Рикардо този, който е направил двигател захранващ се единствено от топлината на околния въздух. Даже май е продал няколко хиляди бройки в топлите страни. Мисля че го четох някъде в списанието на Стефан Маринов "Deutsche physik", където има и подробно описание на такъв двигател на Серогодски. За него комисия от учени руснаци се чудели какви "хлебарки" въртят оста на машината, невярващи на очите си.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия