Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
coke2k:
Аз не знам етер метер и разни такива, но не мога да направя аналогията между свиването на магнитното поле ОЕДН и всички останали видове свивания. Обосновавам се:
Ако имаме балон (може и презерватив да речем) - надуваме го и ако не предприемем нищо той под въздействието на околното налягане и еластичните сили действащи благодарение на материала от който е направен се свива много бързо. Какво става? Надувайки го, ние сгъстяваме въздуха в него като се случват две неща - увеличаваме температурата на въздуха вътре и увеличаваме налягането вътре. Ако поставим един клапан бихме могли неопределено дълго време да го задържим в надуто състояние, като единственото което ще се случи е , че повишената му температура ще се изравни с температурата на околното пространство (безплатно).
Ако ползваме аналогия с бобина - Пускаме някакъв ток през бобина (демек надуваме балона) - на първо четене се случва нещо подобно като при балона т.е. има един момент на преодоляване на еластичната сила което е фактически насилствена промяна на ориентацията на домените в решетката на магнитопровода ако има такъв и преодоляване на съпротивлението на проводника. Ако бобината е въздушна нещата са подобни като почти нямаме съпротива от страна на магнитни домени тъй като тогава просто те липсват. Такааа ...въпроса ми е е какъв би могъл да бъде клапана който след спиране на тока да задържи магнитното поле в бобината без то да се връща обратно бързо както при балона ... не знам дали става ясно какво искам да кажа, но според мен ако се намери начин това обратно свиване на ел магнитното поле да се забави (да се дроселира като при хладилните машини) си мисля, че ще се получи ефекта на охлаждане или приемане на енергия отвън.
Velektra:
--- Цитат на: coke2k в Февруари 19, 2014, 11:24:48 pm ---Такааа ...въпроса ми е е какъв би могъл да бъде клапана който след спиране на тока да задържи магнитното поле в бобината без то да се връща обратно бързо както при балона ... не знам дали става ясно какво искам да кажа, но според мен ако се намери начин това обратно свиване на ел магнитното поле да се забави (да се дроселира като при хладилните машини) си мисля, че ще се получи ефекта на охлаждане или приемане на енергия отвън.
--- Край на цитат ---
coke2k, тъй като движещите се електрични заряди (тока) са причина за създаването на магнитно поле около проводника, то като се премахнат няма как да съществува магнитно поле.
Все едно като се изпусне въздуха от балона, той (балона) да остане пак надут.
mito_kupona:
Здравей coke2k! Надуваш първия „балон“, бобина, въздуха, който го издува е тока, а налягането вътре е напрежението. Всичко това ти го създаваш изкуствено. А около втория „балон“, бобина, създаваш зона с ниско налягане, равно на налягането в първия балон, само че с обратен знак и втория балон сам ще се надуе. Или в него ще навлезе въздух и ще се извърши някаква работа, без да влагаш енергия. Силата, която ще накара балона да се надуе е налягането на етера или средата, за да възстанови равновесието. Ти не преливаш единия балон в другия, а втория се пълни с въздух от етера. От там идва енергията, тя не може да дойде от нищото и закона за запазване на енергията не се нарушава. Затова тези устройства не, са перпетуум мобиле, а преобразуватели на енергия. Само, че втория балон трябва да „знае“, какво е налягането в първия, за да го достигне. Или вече в електрическия вариант двете бобини трябва да имат задължително индуктивна връзка, както са дадени в патентите на Капанадзе. Този пример с балоните не е удачен, защото след надуването няма вече никакво движение и естествено не се извършва никаква работа, но пак може да се хване смисъла.
Здравей Velektra! Етера е много фина субстанция, която действа на много високо енергийно ниво. Той изгражда и поддържа ядрата и електроните в атомите, за да не се разхвърчат в нищото или поддържа равновесието в материята и я изгражда, защото етера - това, са най-малките градивни частици и при различни техни комбинации се създават различните атоми. Както тока е флуид, така и етера е флуид или енергия с много малка дължина на вълната, която със сегашните уреди не можем да регистрираме все още. Примерно въздуха, етера изгражда и поддържа в равновесие всички ядра, електрони, атоми, молекули на въздуха и оказва единствено налягане върху тях, за да ги държи в равновесие. Вече тези атоми и молекули с тяхната маса създават атмосферното налягане. Същото се отнася за цялата материя.
miromad:
Във връзка с пост номер 76 на coke2k искам да споделя някои мои хрумвания /мисля също, че това, което ще кажа съм го чел някъде или съм гледал клип в тубата, но не мога да ги открия и двата източника/.
И така: Как може да задържим магнитното поле на бобината да не се върне почти мигновено?
По този въпрос четох някъде /а може и да си измислям ;D/, че когато се пропусне ток /постоянен ли беше или променлив не помня/ по прав проводник, то проводника се поляризира /наелектризира/. Така че моята аналогия е, че когато се пропусне ток по проводника, то съпротивлението се явява силата, която е нужна за поляризирането /наелектризирането/ на проводника и преразпределянето на зарядите по повърхността му. Иииии след като се прекъсне източника на захранване, то тези заряди се връщат по първоначалните си места и по този начин се получава може би ОЕДС-то!?!? Но всичко това трябва да се провери /или ако успея да намеря страницата, където съм го чел това нещо и май беше на руски/. Това е едно на ръка.
Второто: Всички знаем, че когато по проводника протича ток той се нагрява. В тубата гледах клип, на който при нагряване на проводника протича ток /измериха го с аналогов амперметър до колкото си спомням/. Та идеята ми е както викат руснаците "Скрестить ежа и ужа", т.е. ако в дадена верига има високо напрежение /слаб ток/ и разрядник, то може ли при нагряване на разрядника, или проводника /проводника може да се нагрява и индуктивно/ да се получи тази кръстоска ток-напрежение.
Надявам се, че има доза истина в моите драсканици по-горе!
А във връзка с множеството успешни репликации на СЕ-устройства по-света /в повечето случаи Русия/, а отскоро и у нас, ще кажа само едно: Този, който иска да даде /подари/ нещо го прави безусловно, без намеци за каквито и да било компенсации /връщане на услугата и тем подобни/, без увъртания и го прави без да се замисля много.
Силно се надявам устройството на Ctah да е реално, но "Поживём — увидим".
Bat_Vanko:
--- Цитат на: coke2k в Февруари 19, 2014, 11:24:48 pm ---Такааа ...въпроса ми е е какъв би могъл да бъде клапана който след спиране на тока да задържи магнитното поле в бобината без то да се връща обратно бързо както при балона ... не знам дали става ясно какво искам да кажа, но според мен ако се намери начин това обратно свиване на ел магнитното поле да се забави (да се дроселира като при хладилните машини) си мисля, че ще се получи ефекта на охлаждане или приемане на енергия отвън.
--- Край на цитат ---
При намаляване на съпротивлението на веригата през която се разрежда обратният импулс, то времето за това разреждане се увеличава, като при достигане на свръхпроводимост то става безкрайност.
Опитай да гасиш през демпферен ,с малко съпротивление, и времето ще нарасне до няколко стотици милисекунди!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия