Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
Velektra:
Според мен, енергията се намира в материята.
mito_kupona:
Tесла е потвърдил и доказал, че етера или ефира съществува още преди повече от сто години. Айнщайн преди да умре също е признал, че етера съществува. Има мнения, че етера трябва да е под номер едно в Менделеевата таблица. Гледайте филмите на Рибников, а мисля, че има издадени и негови книги. Етера е вещество или много фина субстанция, която оказва налягане върху цялата материя, за да я подържа в равновесие. Когато ние подадем напрежение на една бобина, нарушаваме равновесието на частиците, които я изграждат. В момента в, който изключим захранването към бобината, тя веднага отвръща с обратен импулс, с който възстановява равновесието. Представете си едно добре опънато еластично платно. Когато ударим по него много рязко, то веднага отвръща, за да се уравновеси, но то не прави само едно движение, а вибрира докато затихне още няколко пъти. Енергията на вибрациите, докато се уравновеси е много по голяма от енергията вложена, за да го ударим. Разликата между вложената енергия и енергията на обратните импулси е именно СЕ. В дебелите книги пише, че енергията на обратния импулс е 0,8 от вложената, но има хора, които твърдят, че тя е 9 пъти повече от вложената, но е съвсем друг вид енергия, Бедини я нарича радиантна енергия.
notron:
Тесла е доказал че ако излъчиш импулс и той премине йоносферата след което се върне, идва хиляди пъти усилен.
Maistora52:
Купоне !!! - евала за поста! - блестящи примери и сияещи разсъждения!
Има и един друг вариант на дадения от теб пример, на който аз не мога да намеря отговор:
Ако т.нар. еластично платно не го ударим (изведнъж) с определена сила (примерно 10 кг умножено по G - гравитационната константа от височина 10 метра) А САМО ЛЕКО И ПОСТЕПЕННО ДА ГО НАТИСНЕМ СЪС СЪЩИТЕ ТЕЗИ 10 КГ - как ще реагира платното? - Явно няма да започне да подскача в поредица от затихващи вибрации... и така само губим енергията вложена в опита... Дали този парадокс може да допълни с нещо картината за естеството на Етера...? - за неговата "активност", "реактивност" и "капацитивност" - на фона на неговата УЖ инертност и неподвижност, но всъщност "ураган от вихри" на невидимо от нас ниво?!
Това трябва хубаво да го обмислим - ценно е!
Иначе Етера не можем да го сложим никъде в Менделеевата таблица, просто защото той не е елемент, а Поле... Точно Полето, с което Айнщайн не е могъл да се справи (така се твърди в същите онези дебели книги)! - и мисля, че това Поле може да се асоциира единствено с "кълбо разбъркана прежда" на което нишката има "Вход" и "Изход" и тази нишка е нещо подобно на изтъняваща и удебеляваща се спирала по и чрез която Енергийните Вихри (като един от петте първоелемента) пренасят останалите четири и така градят "Свят видимим!"
mito_kupona:
Майсторе, не съм запознат с естеството на етера лично не съм правил никакви измервания, а просто дадох пример да се разбере очевидното. Рибников твърди, че той е вещество и е най-разпространения елемент във вселената и, че трябва да заема място номер 1 в таблицата на Менделеев и да се нарича „ Нютоннии“.
СЕ се получава само с резки импулси, ако плавно натиснем платното със същата сила просто губим енергията. Ето тук http://www.youtube.com/watch?v=2zE7zy9yEFQ има един филм на Рибников и от 20-та минута той говори за Менделеевата таблица, не, че останалата част от филма не е интересна. Ще излязат и други филми, които също, са много интересни.
Не знам, защо академичната общност не проумява и не приема очевидните неща, дали заради его, дали от страх, дали за да затъпяват масите, дали заради глупост. Мисля, че вече е време това статукво да се разруши и да се казва само истината, но при това положение всички „нобелисти“ за наука, ще излезе, че са шарлатани.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия