Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
Иван Димов:
Тази идея и друг път съм я показвал, но никой не й обърна внимание. Целият Космос е пълен с флуиди и само трябва да намерим начин да ги ускорим в наша полза. Едно време продаваха едни пулверизатори май за готварски или за бояджийски нужди. Бяха съвсем прости - една метална тръбичка завършва с дюза като перпендикулярно на нея има отвор към съд с течност. Като се духнеше през тръбичката, въздуха излизаше през дюзата с голяма скорост като така се получаваше понижено налягане на перпендикулярния отвор. През него излиза течността от съда, натисната от атмосферното налягане и размесвайки се с въздуха се разпрашаваше. В приложения файл съм предложил нещо подобно - тръбата е потопена под вода. В началото е разделена на две, а краят е общ. През едното начало с помпа се ускорява водата, а през другото начало водата постъпва поради пониженото налягане. Така общата струя става по-голяма и следователно може да ни свърши повече работа ако на края на тръбата поставим турбина.
Може да намерим и електрическа аналогия. Предполагам ще ни трябва високо напрежение и надлъжни вълни в ефира.
notron:
В един предавател стоящата е проблем но ни е нужна в случая.
Нужно е електромагнитно приемане. При зелената кутия, къде е антената. Къде е ТТ. На другите установки се виждат. При Роман също има 2. Защо, нали стоящата е вредна. Като гори РУМ си го синхронизирай по фаза и приемай.
Да Но със една и съща антена няма как да стане.
Христо досещаш ли се.
При лоша антена светят лампите в стаята, а антената е на 20м.
При ТТ свети лампата на 5см.
Нещо да кажеш ?
Velektra:
--- Цитат на: Ctah в Януари 17, 2014, 01:01:28 pm ---.....
Хватката е в смесването на сравнително голям ток и съответното напрежение ;)
.....
--- Край на цитат ---
Съгласен съм с това! В смисъл: Голям ток от едно място и високо напрежение (например 220V) от друго място.
В момента точно това се мъча да направя (да смеся).
Velektra:
Ами, какво да ти кажа Нотрон.
Нещата са мааалко по-сложни.
Не става въпрос за усилване на малък сигнал в схеми например на усилватели, крайни стъпала, предаватели и др., където захранването на схемата (енергията) си я имаме вече от захранващия източник.
Там максималната мощност е колкото позволява захранващия източник.
Аз искам да направя самия захранващ източник. Не да усилвам сигнали.
notron:
В едно от изказванията се казва ЕНЕРГИЯ ИЗ ВОЗДУХА !!!!!!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия