Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (264/629) > >>

vsl:
Да е ясно и да си нямам проблеми. Не съм искал дори и да намекна че нямам доверие на x_name41 и на когото и да било. Просто попитах дали някой се е убедил от опит.
Поздрави

Velektra:
VSL, влез във руския форум, линка на който е дал x_name41  и прочети малко там. Върни се няколко страници назад например.
Там x_name41 твърди, че в устройството на Капанадзе нямало бифилярни намотки. И един от руснаците съвсем нормално го пита: "Как разбра това? Капанадзе по телефона ли ти го каза?".
Аз като прочетох това и и други писания на x_mane41 и отговорите на руснаците си обясних, защо моя отговор #1041 така го засегна.

madsatbg:

Здравейте,

В схемата на ММС има интересни решения.Тя е подобна на предполагаемата схема на Капанадзе от
 "Видео 2004".

Дали схемата е работоспособна ще разберем в следващите няколко дни.
поздрави
п.с. За мен новото решение е  синхронизация на ВВ ВЧ със 50 херца с използването на механичен прекъсвач- реле.

Velektra:

--- Цитат на: madsatbg в Септември 29, 2013, 05:38:58 pm ---
Така че, ако Капанадзе предяви претенции за авторство ще има известни основания :-\

--- Край на цитат ---
Някой знае ли как някой автор на някакво изделие, което е патентовал, но не е дал ясни обяснения как се прави устройството и точната схема, и други подробности, може да претендира, че му е откраднато. Другия, който е измислил устройство на същия принцип, как да разбере, че е направил същото устройство, след като няма данни и информация, че е направил същото.
(Малко сложно и объркано май стана задаването ми на тоя въпрос, но дано някой ме е разбрал :-[)

Bat_Vanko:

--- Цитат на: Velektra в Септември 29, 2013, 06:14:56 pm ---Някой знае ли как някой автор на някакво изделие, което е патентовал, но не е дал ясни обяснения как се прави устройството и точната схема, и други подробности, може да претендира, че му е откраднато. Другия, който е измислил устройство на същия принцип, как да разбере, че е направил същото устройство, след като няма данни и информация, че е направил същото.

--- Край на цитат ---
По закон в публикацията на патент не се навлиза в конкретика. Чертежи не се публикуват, а само схеми. В края на патента се публикуват претенции, които защитават основните моменти. В случай, че твоето изделие се покрива с тези претенции, то можеш да извършваш единствено изследователска работа върху този патент!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия