Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
mi68:
Здравейте,
Представил съм кратка информация за параметричен усилвател-генератор и свърхпараметричан усилвател-генератор/1 и 2 снимка/, молекурярен усилвател/3-4 снимка/, и парамагнитен усилвател/5 снимка/.
Тази е базата за усилваща намотка. Сега съм навил допълнително две бобини в безиндуктивна намотка. Броят на бобините става 7, тия дни ще правя измерване да видя резултата.
mi68:
Здравейте,
Днес проведох опита със 7 бобини, 4 са в бифилярно безиндуктивно свързване, съществени изменения спрямо 5 бобини няма. За това изключих 4-те безиндуктивни бобини, оказа се, че влият незначително. Стоящата вълна са образува в тороидалната бифилярка свързатна тип Тесла. Реактивният елемент, бобина или кондензатор, създават възел на тока и стабилна стояща вълна. Това е голям успех на опита, за това в тази посока ще продължат опитите.
EDM electronics:
Мисля, че Tungus разби тайната на Капанадзе :D
Дано само зад крака на столчето не се крие проводник: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_e3RpsEZE14
Опасни тия руснаци, ей ......
Maistora52:
Колега Vdomov, не е правилно да се цитират такива огромни текстове от разговори в други форуми... така правят религиозните сектанти... има по-прост начин - ДАЙ ЛИНК.
Бъди така добър това да не се повтаря.
Дай тук линка към по-горния твой цитат на "километричен текст" да го сложа където му е мястото, и да ти оправя поста.
mi68:
Здравейте,
Проведох доста опити и направих някой изводи.
Имам генератор, дълга линия и товар.
При стояща вълна имаме геометрично събиране на амплитуди. P=U^2/R=R.I^2. Вижда се, че удвояването на амплитудата учекворява мощността/енергията. На този факт се основават опитите.
Ако w(омега).L e много голямо от R и wC е много голямо от G загубите в диелектрика и проводниците са нищожни и се пренебрегват. Имаме три режима на линията:
-режим на стояща вълна
-режим на бягаща вълна
-режим на смесени вълни
Режим на стояща вълна имаме:
а) линия дадена на късо
б) линия отворена накрая
в) линия натоварена накрая с чисто реактивно съпротивление (бобина или конданзатор)
Режим на бягаща вълна. Линията се натоварва с чисто активен товар равен на характеристичното (вълново) съпротивление.
Режим на смесени вълни имам реактивно активен товар. Това разработвам и усъваршенствам. Имам обнадеждаващи резултати в товара имам усилване на мощността/енергията.
Допълнителната енергията е малко под 10%, генераторният режим е нестабилен, извършвам усъвършенствания и увеличаване на усилването от стоящата вълна. При стояща вълна имаме реактивна енергия, фазова разлика между ток и напрежение +/-90 градуса - любимата ми трансформация. Генераторът е в максимум товара в минимум, обратно товарът в максимум, генератора минимум. Имаме информационен обмен, развързване енергетично, или обмен на познатата реактивна енергия.
Дългата линия ми е едноредова четирифилярна намотка навита на феритен тороид. Обща дължина на четирите проводника около 6 метра, четири дължини по 1,5 метра.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия