Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
mi68:
Здравейте,
Схема на трансформация на 90 градуса (перпендикулярно). Действието не е равно на реакцията (противодействието).
В схемата не се ползва кондензатор. Електрично поле се създава от безиндуктивна /може и втора/ бифилярка.
За кондензатор/елестичност, гъвкавост/ и възникване на трептения се ползва време-задръжка /крайна скорост на електромагнитното поле 300 000км/сек/. Дадена е амплитудно-честотна характеристика АЧХ.
Усилването е 10% (по мощност) не е много, но с дълбока положителна обратна връзка ПОВ (самовъзбуждане) може се премине в самовъзбуждащ се генераторен режим.
mi68:
Здравейте,
Грешно измерване, извинявайте, усилване на мощност от отрицателно динамично съпротивление 200-220%!
Иван Димов:
Здравейте, отказах се от моя CLc резонанс. Изравнителните пикове не ми харесват. Сега експериментирам с други схеми - сигурно вече съм пробвал повече от 100 варианта. Търся някакъв ефект от наслагване на съпосочни токове, но работя с ниски честоти и засега не съм забелязал нещо свръхединично. Направих си доста добър генератор, който автоматично включва ту наляво, ту надясно постоянен източник последователно към LC кръга. Нарекох го "Ту-ту генератор". Прилагам два файла с последния ми опит, който ми се вижда интересен. Не знам защо, но не можах да кача MPG видеофайл, конвертирах го като AVI. В него имаме бобина 640 навивки, опасана от бобина 75 навивки, трета бобина с ферит и два кондензатора - долният на схемата е 1мкФ, а горният е 4 мкФ. Двете бобини явно ту влизат във фаза, ту в противофаза и така се получава напрежението на осцилоскопа (ЕЛО), закачен на долния кондензатор. Ако имате някакви идеи, може да ги пробвам. "Ту-ту"-то работи безотказно и поддържа резонанса при всякакви натоварвания.
mi68:
Здравей колега Димов,
Идеята да се ползват съпосочни токове е отлична, дал си свързване тип Тесла. Но другото е вече забавление.
Въпрос: Какъв е смисъла веднъж да си във фаза после в противофаза? Отговор: Никакъв, просто нулиране, действие равно на реакция.
В темата "Теоретични основи на генератора на Капанадзе " съм дал усилваща бобина с 5 броя бобини. Просто я вкючи към ТУ-ТУ генератора, направи ПОВ и ще имаш безплатен ток.
Казах.
mi68:
Здравейте,
Днес направих измерване с два уреда. За съжаление предишните изводи се оказаха грешни. Имаме разпределение на тока и напражението, следователно явлението линия с разпределени параметри, при ниски честоти не е така /виж при честота 1кХц/. Следователно за това имаме стояща вълна.
Стоящата вълна има по един възел и връх, за това усилването е минимално. Това е четвъртвълнов несиметричен вибратор и трябва заземление. Трябва да изработя още едно рамо и да мина на симетричен полувълнов вибратор или още една бифилярка. Тези подобрения ще ги обмисля, не ми се прави заземление, то остава последен варянт.
Важни изводи:
1) Резонансът е в широки граници.
2) Увеличаване на съпротивлението в напрежителния край води до увеличаване на тока в токовия край, получава се минимално усилване на енергията в рамките на 10%. Експеримента е прецизно подбран и грешката е в рамките на 5%.
3) Енергията идва от групирането, явлението е познато от магнетронна лампа и лампа с бягаща вълна. При лампите имаме групиране на електрони (спици, лъчи), които отдават енергията си на електромагнитната вълна. Усилването е вън от трептящия кръг в самото пространство.
Тук идеята е същата (изменение параметрите на средата), усилването става в самото пространство, като неутралното неутрино от бифилярна намотка си взаимодества с обикновенна (спинова) намотка. Заради това имаме широколентов резонанс.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия