Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (26/629) > >>

madsatbg:

--- Цитат на: coke2k в Януари 29, 2010, 08:53:21 pm ---@Madsat ,
Къде е зацепена земята? Има ли разлика в светенето със земя и без земя? Изчисляваш ли си резонансите?

--- Край на цитат ---
Привет,
при тази схема земята вече действа, но като я приложа променя резонанса и намалява светенето - няма земя.
Не не изчислявам резонанса - не знам на каква честота е.
Но опитно поставям кондензатори докато го напипам
Кондензаторите във захранването са около 1100 пф / два по два  последователно по 2.2 нф /търсени са.
Опитвах и паралелно на първичната 5.6 нф - светенето се увеличава чувствително.
С по-голям или по-малък кондензатор светенето е по слабо.
ВВ захранване е на 30 Килохерца, ако това има значение след изправянето и удвояването / аз мислех не, но ...опитах само да сменя захранването с това от микровълновата / 50 херца /, изчезна светенето и по никакъв начин не светна докато не върнах ВВ источник от неонови лампи /

поздрави   мадсат

madsatbg:
Здравейте,
отказах се от силовия трансформатор.
Използвам маломощно , 30 вата, ВВ захранване за неонови лампи.
Светнах 15 вата на 220 в. / не на пълна мощност - за сега /
Схемата е компилация.
С благодарност на Админа от http://next-energy.ru/forum/index.php?topic=40.510

успехи

EDM electronics:

--- Цитат на: madsatbg в Януари 31, 2010, 01:48:39 am ---Здравейте,
отказах се от силовия трансформатор.
Използвам маломощно , 30 вата, ВВ захранване за неонови лампи.
Светнах 15 вата на 220 в. / не на пълна мощност - за сега /
Схемата е компилация.
С благодарност на Админа от http://next-energy.ru/forum/index.php?topic=40.510

успехи

--- Край на цитат ---

madsatbg, очертаваш се, като най-сериозния експериментатор по най-сериозната тема.  
Нека не ти звучи, че давам акъл без реално да съм експериментирал като теб, но това е така защото не съм готов с най-важното според мен - захранването. Мисля 30-40 Вата захранване не е добре за експерименти. Вероятно само за "огрев" на разрядника ще отидат 10 от тях. Ако захранването кляка ще се променят много неща. Ще е необходим резерв. Аз ще ползвам поне 200-300 Вата импулсно захранване, като високото напрежение около 3 000 В ще е филтрирано с електролити свързани последователно /например 8-10 бр. на 400 В/, и чак тогава през дросел ще се зарежда кондензатора на първичната на Тесла-трафа. От стойността на дросела ще се регулира скоростта на зареждането на този кондензатор. Така високото няма да кляка, ще е винаги постоянно.

Разрядника - задължително от дебела медна база с волфрамови оси, които ще могат да си регулират разстоянието. Магнити - искрогасители /задължителни/. Скоро ще покажа разрядника, но нямам магнитите.

Иначе за Капанадзе мисля, че опитно е налучкал свързването на намотките на трафа. Предполагам първоначално е постигнал някакъв ефект, и после е търсел по-голям, като опитно го е установил.

И друго, мисля че всеки трябва да има истинско заземяване под ръка, накъде без него. Който живее в къща е лесно, но който като мен в блок си е трудна задача, но не неосъществима.

vitan:
Определено руския админ е помогнал. Иначе и с еднополярни импулси трептящия кръг пак си прави променлив ток. Не че паразитните капацитети не вършат същата работа....

Прав е колегата. Без заземяване няма да стане. Винаги ще имаш електромагнитна вълна и това е. И то качествено, а не тръбата на чешмата. Тя може да породи коварен номер (в зависимост от това колко е била фантазията на тръбопроводчика).

А за кондензаторите електролитните, нека са 450 волта вместо 400. Един кондензатор в натоварен режим трябва да е поне на 66% от номинала, за да държи много дълго време. И то, ако не се черпи шеметен ток. Ако е шеметен тока - и по-малко. До 33%. Най-малкото трябва да се проверява дали грее/топли. Но не под напрежение, ако е възможно :)

М/у другото така захранването на схемата изглежда като трифазна история. Трябва голям чалъм за това (си мисля). Може и да е по-просто. Дори с 1 или 2 бобини.

mzk:
Какво ви е мнението за използване на газоразрядници вместо искрище?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия