Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
mi68:
Здравей колега,
този стенд ми се вижда забавление. Тук виждам линейни вълни. Ст. Маринов има формула и доказва, че нарушение на закона за запазване на импулса имаме при въртене. Не виждам конусни или двойно конусни бобини, палачинкова или двойно палачинкова бобина, бифилярка тип Тесла. Просто да се ползва потенциала (радиална енергия).
При Сърл ефекта имаме включване на радиоприемници - униполярна надлъжна индукция, възникват параметрични явления даже резонанс. Сега конструирам двуизводен лампов генератор да изследвам униполярната надлъжна индукция. Иска малък ток и високо напрежение, за разлика от напречната униполярна индукция на Фарадей, ниско напрежение голям ток. Просто обратен ефект. Стартирам с 600В, 0,1А, вълново (характеристично) съпротивление 5к на трептящия кръг, качествен фактор Q=10, резонантен ток в кръга 1А, проводника от ф 0,5 ще издържи. Резонантна честота около 250 кХц. Ще има яки надлъжни вълни. Опита съм го правил с 24 В и транзистор, задоволителни резултати. Това е така нареченото "студено електричество".
mi68:
Здравейте,
След мотаене представям лампова схема на двуизводен генератор т.А т.В. Схемата може да се реализира с транзистори. Лампи съм избрал заради захранващо напрежение от 620 В, честота около 300 кХц. Вълново съпротивление на бобината е 5к, при 500В/5к=0,1А (100 милиампера). Качествен фактор на кръга е 10, резонасен ток в кръга 1А. Включване на активно съпротивление между двете бобини, увеличава честотата на генерация. С това се увеличава ЕДН на самоиндукция. Въпросът е дали това напрежение ще стигне за самозахранване? Опита ще покаже, имам големи надежди, но имам и варянт Б.
mi68:
Здравей колега,
При пулверизатора имаме трансформиране на 90 градуса. Динамичното и статичното налягане (надлъжни вълни) е константа. При това положение се създава подналягане (вакуУм) и водата се изкачва по тръбичката.
Тесловият трансформатор създава надлъжни вълни, но приемането може да става с униполярен капацитет (екран) и обикновен трансформатор. Тъй като слабо се експериментира принципа не е ясен.
EDM electronics:
Дано не е поредната партенка, че единият ключ шунтира директно входния трансформатор.
mi68:
Здравейте,
Днес направих опита по предишната схема. Опита е неуспешен. Генераторът работи около 1мин., предварително отоплих лампите за около 2 мин. Лампите са нови вадят се от кутийки, имам комплект опушени, греяли аноди. Лампа Л2 проби пукна се балона, стопиха се изводи, овъгли се цокала и проводници, изгоря един извод на захранващ към минус диод, бушон от 20А изгоря. Нямам изгоряла електронна апаратура.
Лампите са маломащни, нормално се захранват с 300В. Аз съм форсирал режима и работят на 600В. Наблюдавах анодите не зачервиха, което показва, че имам генерации. Бобината е от два вида проводник желязо и мед. Нямах загряване на желязото от вихрови токове. Измерване не съм правил дефектира лампата Л2.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия