Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
madsatbg:
Здравей Ребел,
аз съм се посветил на реплика / реинженеринг / на генератора на Капанадзе.
Опитвам се да се придържам максимално към видеото / зелената кутия /, до колкото мога и го разбирам.
Но все пак поздравление за твоята идея.
Можеш ли една схемка да драснеш?
Не разбрах какво представлява игнишъра?
поздрави мадсат
ppankov:
Игнишъра си е вид стартер, по популярен в Бг като ПЗУ (пусково запалително устройство), пак така със променливотоков дросел, но за по мощни лампи - примерно натриеви. Особеното в случая е че дросела е много як, този тип дросели са популярни като
heavy duty chokes.
Дросела е BHL 250 L202 - PHILIPS, игнишъра е на фирма SCHWABE, модел CD400 4K.
На изхода, който е обозначен като високо напрежение, свързвам последователно автомобилна запалителна свещ и първичната намотка на импулсен трансформатор, а входа е директно от мрежата 220 волта, игнишъра е означен със Z.
В интерес на истината, тази схема създава много шумове, зад мен по време на теста има включен един 50 ватов усилвател с една туба и чак сега видях, че шума е влязъл в аудиото и на камерата ми и във усилвателя...
Странни ефекти се наблюдават по време на разряд, лампата мига със мигането на разряда на свещта, телевизора блокира и намалко да изгори :)
Прикачвам схемата на свързване и каталога на игнишърите.
П.С.
Идеята ми по нататък е да подобря искрището, и да захраня постановката със акумулатор и инвертор. Засега няма стабилно напрежение на изхода на импулсния траф, мултицета ми се побърква и нищо не мога да измеря.
demirevs:
Здравейте братя българи,
Има един америнанец Lawrence Rayburn, който твърди, че има собствена версия на устройство което добива енергия от стоящите вълни между йоносферата и земята. Предполагам, че много от вас знаят за него. Понеже видях че вече експериментирате и че и вие се въртите около източник на високо напрежение, искряща междина, бифилярно навити бобини, високоволтови кондензатори, резонанси, затова ми хрумна да ви напомня това което бях прочел от този американец.
Според него, той е получил около 12kW изходна мощност, започвайки да експериментира с въздушен трансформатор с нормално навита първична намотка и бифилярно навита вторична намотка от два различни по дебелина проводници, като първичната и вторичната намотка имат възможност да се плъзгат една спрямо друга, докато намери подходяща резонансна честота.
И той както Капанадзе твърди че дължи това постижение на Тесла, но и той като Тесла и Капанадзе не казва всичко.
Поздрави на всички,
Димитър
teofilius:
Да го направим!
madsatbg:
Здравейте Търсачи на СЕ,
След разговор със МЗК, реших да сменя крушките със ел. награвател 800 вата.
Ефекта е потресаващ...
Едва успява да се затопли.
Някой беше казал, че 99.8 % от откритията на СЕ са грешки при измерването.
Но не бързайте да заклеймявате СЕ - Капанадзе показва трифазен генератор със включени три печки със реотани.
И така слушам коментарите / но не за това че няма СЕ /, а защо има разлика между ел. крушки и нагревателите и КАК / идеи или предложение / да се накара да загрее реотана.
За да няма разминаване или ако някой не знае, но крушките греят и не се пипат от топлина.
Така че това не е високочестотното светене, при което можеш да държиш лампата.
цитат от МЗК
Важна забележка е, че това е радиантна енергия и не винаги е готова за директно ползване в товари за напречно електричество (например неонови лампи светят в близост до теслов т-р, плазмени кълбета и т.н.). Коментарът на Бойс е, че скаларната енергия може да се конвертира чрез кондензатор, може да се използва директно в неонови лампи или във високоиндуктивни товари /лампата може ли да се смята и за индуктивен товар - реотана е бобина/.
успехи мадсат
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия