Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
mi68:
Здравейте,
Горе грешно е изчислено вълновото съпротивление, трябва да ме поправите!
вълновото съпротивление се изчислява по следната приблизителна формула:
R= корен квадратен от L/C; L=0,35Хр; С=4мкФ R=0,35.10^6/4=87 500 корен квадратен от 87 500=295,8 ома
Ако линията се натовари с вълновото съпротивление то имаме режим на бягаща вълна. Да намерим токът по з-н на Ом. 220/295,8.=0,74А. Мощността е Р=220.0,74=163,62 вата. От направените изчисления се вижда, че трябва да ползвам две лампи в паралел, една от 100 вата и втора от 60 вата линията да бъде в режим на бягаща вълна.
При друга мощност линията ще се намира в междинен варянт на стояща и бягаща вълна. Целта е тотално разбалансирване и режим на стояща вълна. Натройките на товара остават за експеримента.
mi68:
Здравей колега madsatbg,
Забиваш в някаква равнина в която едва ли ще намериш изход. Наноимпулсите са ток на разместване, които пораждат магнитно поле. Токът на разместване се движи в обратна посока на тока на проводимост. При такива високи честоти посоката на тока на разместване има реактивен характер т.е. на 90градуса. Невиждам как ще го управляваш, освен да ти бяга и да имаш яко излъчване.
Преосмисли някой речи на Тесла голяма индуктивност ниска честота. Не те финансирам но каквото искаш прави. Твойте опити за мен са забавление, чакам резултати. Дано се бъркам, успех!
madsatbg:
Благодаря mi68,
честно казано аз съм много скептичен за наличието на наносекундни импулси,
при този монтаж в постановката на Далли./ Мощен ниско честотен диод, слаб, нисковолтов изход от NAND и на базата на мощен 50 вата транзистор/
НО... някакви шумове, които да възбудят в кабела стояща, "тичаща" или "легнала" вълна...
Точно за това бих искал да погледна със осцилоскоп какво става там на базата на транзистора и на входа на кабела.
mi68:
Здравейте,
Днес 17. 10. 2012г. изтрих сам написаното. След един месец ще направя проверка до къде докарахте нещата и какав план имате.
Успех!
Velektra:
Айде, започна се .......
Една седмица ще се пише и чете само по тая тема.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия