Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (216/629) > >>

Радико:
mi68
Ти току що ни даде блестящ пример за перфектно направен експеримент с напълно погрешно заключение от него.
Добре следваш примера на учените защитаващи стандартния модел.
тук прилагам една проста схемичка която ако направиш и изследваш ще ти се стори, че постановката ти е в противоречие с първия закон на Кирхоф. Да ама не нещата са верни при прав ток, тук обаче има още едно нещо наричано: косинус фи. със вкарването на кондензатора в първичната верига просто подобряваш лошият по рождение косинус на трансформаторите. във всеки завод има цели помещения пълни с кондензатори за същата цел, да намалят тока. как пък едни не уцелиха правилната комбинация и да направят енергия вместо да консумират. ако не си ме разбрал, моля те попрочети нещо, че иначе заприличваш на чукчата, където не бил читател бил писател.         

mi68:
Здравей колега Радико,
С теб съм съгласен, но преследвам заветната цел да получа стояща вълна в ефира. За сега целта не е постигната, но опитите продължават.
Мощност в променливотокова електрическа верига се дава с формулата Р=U.I.cosфи. Работата =енергията е А=Е=Р.t ;t е вренето, имаме:
-активна мощност соsфи=1, формулата добива вида за постоянен ток P=U.I
-реактивна мощност соsфи=0 следователно Р=0. Соsфи=0  при +/-90градуса т.е. при индуктивен или капацитивен характер на веригата. В ефира това съотвества на стояща електромагнитна вълна със съответните възли и върхове на магнитното (токово) поле и електричното (напрежително) поле, която е странична сила и поражда ЕДН.
За сега все нещо не достига за 100% успех. Процентът се движи между 95 и 98. Качването на проценти на тази височина е страшно трудно, за това е редно е да се смени философията и да се ползват двоица сили или дублирани макети, количеството води до качество мисля, че ме разбираш.
П.П. В предложената схема съм я правил много отдавна. Новото в най-горната схема е резистора, частично разделяне на резонаса от мрежата. В мрежата има променлива по стойност фазова разлика с индуктивен характер, заради трансформатори и мотори. Резисторът частично намалява това влияние и измерването е стабилно.

mi68:
Здравейте,
Тайната на Капанадзе не е ясна, но мисля че в неговият генератор възниква стояща вълна за 50Хц. С навързването на много бобини и кондензатори преминава от линия със средоточени параметри в линия с разпределени параметри. При определени условия възниква стояща вълна, не може да се говори за вълново число, но може да се говори за фазова константа, което е равносилно.  За тази цел ще проведа следния експеримент с линия с разпределени параметри. Имам 8 броя феромагнитни дросел-трансформатори с въздушна междина 1мм и 8 броя хартиени кондензатори 10мкФ/1000В. Линията се включва към 220В/50Хц. Големината на активния товар (лампи) се променя така, че в линията да имаме стояща вълна. Допълнително лампи могат да се включват в магнитните максимуми, чрез дросел-трансформаторите.
Идеята е следната, на входа да имаме реактивна енергия т.е. cosфи=0, в края на дългата линия да имам активен товар cosфи=1

mi68:
Здравейте,
Днес направих елементарни замервания. Индуктивност 0,35 Хр, капацитет 4мкФ/1000В. Характеристичен импеданс на линията (вълново съпротивление) е приблизително 100 ома. Имнедансът на товара е активен (лампа). Ако импедансът на товара е различен от характеристичния имаме стояща вълна. Линията може да бъде на късо свързана или отворена в края. При стояща вълна имаме:
-конструктивна интерференция-максимум
-деструктивна интерференция-минимум
Теоретично анплитудата в максимум трябва да е 2.Uеф=2.220В=440В / 620В амплитудна стойност. Ще съм доволен и на по-малки резултати важно е да имам усилване на енергията (баланс на амплитудата). Всичко това е при резонанс на 50 Хц.

madsatbg:
Здравейте,
с Ангел продължаваме с установката на Dally по тази схема.
Генератора на ТЛ494 заработи , с малка преработка за биполярни транзистори /е13007 /
Тр.2 "пее" както на установката на Далли, но не толкова силно.
Честотата е около 5.7 килохерца.
Потреблението е 12 волта 1 ампер.
Транзисторите са едва едва топли.
Трансформатора е феритен тороид ф48мм с мю = 4000 / по изчисления - не му знам марката /
На едната изходна намотка има 140 волта след изправяне и товар АТХ 200 вата / и 12 волта лампа 5 вата/.
На втората намотка има 170 волта след изправяне без товар.
Ето как изглеждат и ГУН и ГНСИ.
Тук се явява малък технически проблем.
Може ли някой колега/ за предпочитене от София / да помогне с ВЧ осцилоскоп - над 500 мегахерца.
За да можем да измерим тези наноимпусли - има ли ги, няма ли ги...
Идваме с установката и мерим.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия