Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
mi68:
Здравейте,
Колега madsatbg погледни снимката на оргон в статията на Ринат за магнетизъм. За съжаление фаил htm не ми се прикачва да го покажа повторно. Ще помоля администратора да го прикачи.
Едно е око да види друго е ръка да пипне и да го направи работещо.
П.П. пак не ми донесоха диска с лекции на Тесла, явно трябва да си купя флеш памет, ще стане за норматив.
tod:
Здравей колега matsatbg! Казваш ,че вече изгаря волфрамовата спирала на лампата, но бобината, която показваш на снимката е вече друга! Дай схема ,за да видим точния експеримент. Може това наистина това да е проява на CE, но при друга схема на свързване на бобината.
madsatbg:
--- Цитат на: tod в Април 01, 2012, 11:21:04 am ---... Дай схема ,за да видим точния експеримент. Може това наистина да е проява на CE.
--- Край на цитат ---
Здравейте tod,
аз не мисля че това е СЕ.
НО това е пътя за смесване на ниско напрежение / 220 в / със голям ток и високо напрежение / 2000 в / със малък ток.
Бобините са въздушни.
При първия опит / със ферит вътре / изгоря фасонката.
При втория опит / с предполагаемата бобина на Капанадзе 2004 / изгорих две лампи, но
не "падаше" предпазителя.
Прекъсваха лампите.
Това се получава при настройка на разстоянието между разрядника.
При определено положение и Бууууум.
поздрави
tod:
Да, хубава схема! Но според мен трябва да свържеш по голям товар,за да се убедиш че няма маличие на CE при пускане на схемата. Примерно 4 лампи от по 200W. Защото изгарянето на лампата може да става от запасената енергия в бобината. При по-голям товар тази енергия няма да е достатъчна за изгаряне на лампите. Би трябвало да се наблюдава силно присветване на лампите при регулиране на разстоянието на разядника. Аз мисля че при 600V една обикновена лампа би изгоряла за по малко от секунда например!
teofilius:
Нацко! Предлагам ти вместо лампи да използваш реотани по около 500Вт в кварцов корпус. Така хем нищо няма да изгаря а пък увеличаването на яркостта на светенето при разните комбинации ще се наблюдава доста ясно. При варианта, който описваш бобините действат, като един вид филтър за високото напрежение и високочестотни пикове и в някаква малка степен, като индуктивно съпротивление частично намаляващо консумацията от мрежата. При оргиналната технология на Капанадзе изходната верига смятам, че трябва да е затворена така, че да позволява протичането на голям ток (23А) без това да е самата мрежа задължително. За целта предлагам да опиташ с кондензатор паралелно на лампата но това е по лошия вариант защото така бобините почти не участват в процеса. По-доброто предложение е кондензатора да е паралелно на входа така, че да има затворен резонансен кръг : бобини, кондензатор, лампа. Входа на високото напрежение пък да минава през индуктор паралелно на двете бобини и тогава да отива на разрядника. Ще бъде интересно да наблюдаваме какво ще е напрежението и енергийните параметри на бобина в резонанс, на която се въздейства със електромагнитно поле от индуктор с високо напрежение и разрядник. Допускам, че нещо такова използва и Капанадзе.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия