Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Разграждаща водна клетка
venvel:
Смятам да си направя генератора на висока честота (0 - 1000 Hz), пък после ще експериментирам с различни катализатори във водата. И според мен сярната киселина не е сполучливо решение-то май трябва да е 10%.
Дай инфо за тази високоефективна водна клетка-аз се навивам да експериментирам.
goodyy:
Да знаеш ,че това изобщо няма да стане. Честотата на водата е много по-висока от 1 кHz и даже не е проста синусоида или правоъгълен импулс каквото прави 555.
Засега не мога да ти кажа много за тази клетка , но в момента хора от цял свят правят експерименти, че да видим кой ще направи най-доброто.
Мога да ти кажа от къде да започнеш. Първо си намери CrNi ламарина , защото без нея за никъде. Моят електролизер е с дебелина на листите 0,5мм.
administrator:
--- Цитат на: "goodyy" ---Няма ли мераклии да правим електролиза на водата.Май, че никой не е правил успешни опити.По-принцип една високо ефективна водна клетка дава по 1 литър хидрокси(водород+кислород) срещу 2,4 вата на час ел.енергия. Пресметнете го дали е ефективно и дали има смисъл.Даже от чужди форуми, които разглеждам има клетки които го правят и за по-малко от 2 вата на час.Ако някой е правил несполучливи опити да каже и ще му кажа как да се настрои системата.
--- Край на цитат ---
Гледа ли филма "It Runs on Wanter"?
goodyy:
Ами не съм.Гледах само Free Energy - The Race To Zero Point.
Там за какво става въпрос?
На филми много не вярвам. Обичам практиката.
administrator:
--- Цитат на: "goodyy" ---Ами не съм.Гледах само Free Energy - The Race To Zero Point.
Там за какво става въпрос?
На филми много не вярвам. Обичам практиката.
--- Край на цитат ---
има го в http://forum.mazeto.net/viewforum.php?f=4
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия