Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Разграждаща водна клетка

(1/5) > >>

goodyy:
Няма ли мераклии да правим електролиза на водата.Май, че никой не е правил успешни опити.По-принцип една високо ефективна водна клетка дава по 1 литър хидрокси(водород+кислород) срещу 2,4 вата на час ел.енергия. Пресметнете го дали е ефективно и дали има смисъл.Даже от чужди форуми, които  разглеждам има клетки които го правят и за по-малко от 2 вата на час.Ако някой е правил несполучливи опити да каже и ще му кажа как да се настрои системата.

goodyy:
Мисля ,че някой беше писал , че е пробвал на 220В с въглеродни пластини. Това е безмислено защото при това напрежение загубите са много големи.
 А пък този Aqua Fuel не съм го пробвал защото няма много смисъл дори и да работи. Понеже въглеродът като материал бързо ще се консумира и постоянно ще трябва да се зареждат нови въглеродни електроди, а пък те струват пари.
 От чистата електролиза на водата трябва само да доливаш вода и е идеална за направа примерно на водно отопление у дома, което ще се подгрява от получения газ.

venvel:
Смятам скоро да експериментирам високочестотна електролиза на водата. Но ще ми трябва време и пари разбира се, защото трябва да направя проста ел. схема с една интегрална схема и няколко резистора и кондензатор. Виж тук:
http://www.linux-host.org/energy/buerger1.htm

goodyy:
Да обаче това няма да стане. Работата май е нагласена.

goodyy:
Да знаеш ,че не е хубаво да използваш сярна киселина като катализатор на този процес. Използват се съвсем други работи за по-добра проводимост на водата.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия