Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Ендотермичен реактор GEET на Paul Pantone

Закрепване на жигулски мотор

<< < (2/3) > >>

lz1ico:
Оживихте ли го или не ?

mzk:

--- Цитат на: "lz1ico" ---Оживихте ли го или не ?
--- Край на цитат ---

Не.

Причините:
1. мързел;
2. останах сам, момчетата които трябваше да ми помагат се покриха;
3. финансови проблеми (джобните и колата заедно с ремонтите, морето след няколко дни и т.н. ми гълтат парите.

За направата на кош за двигателя говорих с едни пичове от БАН (преди около 2 седмици) и ми казаха да ползвам 5 мм профили.

Цените за 100х100х5 профил на Метал М са 20 лв/метър.

Ако проявяваш интерес съм склонен да подаря каквото имам, стига да е за целите на експеримента.

----

Помислих малко и се чудя дали не мога да излея циментова основа в градината, в която да вкарам по- тънки профили и така да го закача. Недостатък е, че няма да мога мърдам моторът, ако се сложи там.

ned:
Здравейте,всичко това е много интересно, но
може ли да се използва газ(пропан-бутан)

oniatam:
Има ли напредък??
Гледам, че е писано миналата година.

mzk:
Напредъкът е, че се изпробвахме GEET на малък мотор (блаодарение на lazy и ceko26). Няма положителен рзултат. Експерименталният изпарител, който е използван в статиите е пълен боклук.

Според мен голяма част от показаните снимки са изкуствени (направени са по схемата, но не са раотещи). Има снимки, в които се използват прозрчни гумени маркучи- на нас ни трябваха желязни гофрирани или медни тръби, защото температурите са много високи.

Освен това схемите на Пантон не са довършени и няма точно обяснение за принципа на действие. Всъщност реакторът представлява вихров топлообменник (вихров, защото чрез магнитизирането на сърцевината и външната тръба се получава вихър на парите вътре до момент, в който се превръщат на плазма).

Повече по въпроса можеш да прочетеш в групите на Yahoo! - групата е vortexheatexchanger ако не се лъжа.

Ако ти трябва двигателят- давам го без пари.Единствени условия са да се използва за експериментални цели, придобитата информация да се публикува в мрежата и ако има желание от друг ентусиаст- да може да експериментира върху него.

Двигателят е пълен комплект. Има П-образни профили и шини за импровизиран кош. Няма тампони. Има радиатор и стартер.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия