Автор Тема: ТЪРСЯ ИНТЕГРАЛНА СХЕМА  (Прочетена 229 пъти)

Неактивен Ksurnev

• Експериментатор
  • Много Напреднал
  • Публикации: 1 517
  • Ужасно саркастичен
ТЪРСЯ ИНТЕГРАЛНА СХЕМА
« -: Септември 03, 2026, 08:54:32 pm »
ТЪРСЯ ЧЕШКА ИНТЕГРАЛНА СХЕМА С КРЪГЪЛ КОРПУС  МАА504 ОПЕРАЦИОНЕН УСИЛВАТЕЛ. ТРЯБВА МИ ЗА ЕДИН ЛАБОРАТОРЕН ИЗПРАВИТЕЛ.
АКО НЯКОЙ ИМА ПО АРХИВИТЕ СИ ДА ПИШЕ.
БЛАГОДАРЯ ПРАДВАРИТЕЛНО.
ПОЗДРАВИ ОТ СМОЛЯН.

Неактивен VITAN

• Много Напреднал
  • Публикации: 4 737
  • Чему быть, того не миновать.
Re: ТЪРСЯ ИНТЕГРАЛНА СХЕМА
« Отговор #1 -: Вчера в 09:28:34 am »
Може това да ти помогне (не съм в къщи, но едва ли пазя тия пущини):

За металния кръгъл корпус (тип TO-99 с 8 крачета) най-точният и директен заместител, който съвпада напълно по изводи (pin-to-pin), е µA709HC (или LM709H / MC1709G).
Ако ще извършвате подмяна в оригиналната схема, ето основните варианти за кръгъл корпус и какво трябва да съобразите:Директни аналози (Кръгъл корпус TO-99): Търсете модификации, завършващи на H, HC или G (напр. LM709H, µA709HC). Те ще паснат точно на мястото на MAA504 без никакви промени по платката и ще работят с вече съществуващите външни компенсиращи кондензатори и резистори.

Съветски еквивалент: Съветският аналог в метало-керамичен кръгъл корпус е К140УД1Б (или КР140УД1Б), но при него трябва да се провери разположението на крачетата, тъй като понякога има разминаване в номерацията спрямо западния стандарт TO-99.

Модерен заместител (с преправяне): Ако не откриете оригинален 709 в кръгъл корпус, можете да използвате популярния µA741J (или LM741H) в корпус TO-99. При тази замяна обаче задължително трябва да разпоите и премахнете външните компенсиращи елементи от платката, които са били свързани към крачета 1, 5 и 8 на MAA504, тъй като 741 има вътрешна компенсация и тези изводи имат друга функция или не се използват.

Неактивен Ksurnev

• Експериментатор
  • Много Напреднал
  • Публикации: 1 517
  • Ужасно саркастичен
Re: ТЪРСЯ ИНТЕГРАЛНА СХЕМА
« Отговор #2 -: Вчера в 10:55:53 am »
MAA504 Tesla oper zesil s vysokým ziskem.
За съжаление не стават. Пробвали, кричит!!! ;D
Сложил съм МАА502, но не работи регулатора на ток.
Това е ТЕС21 - Лабораторен изправител.
MAA504 Tesla oper zesil s vysokým ziskem.