Другарю,
това за което говориш ми е известно, и аз в офиса си имам сървър, който прави всичко това, но се поддържа от администратор, не се занимавам аз.
Ставаше въпрос за домашен компютър, бързо и лесно, без инсталации и най-вече сигурно, без грешки. По повод грешките:
Този синхро-облак който ти ползваш MEGA, аз го ползвам долу-горе от момента в който се появи, дори имам 2 профила за по 50 гига безплатни. Но не си обърнал внимание, аз да, много от файловете, които се качват са счупени - грешни, особено като ти се позапълни лимита. Ако съхраняваш до 10 гига може и да нямаш брак, оттам насетне много бракова продукция.
Скрипта не дава брак и става изключително бързо, но е ръчно, защото външният диск се свързва през USB и няма смисъл да го правя автоматичен при условие, че приемащия диск не е свързан.
Просто когато ми се появи нова информация в папките, които са за синхронизация, поставям външния диск и с десен бутон на мишката активирам скрипта. За няколко секунди синхронизацията е готова.
Там сървари-мървари, това е вече за не домашно приложение.
Иначе на мен ми се се повреждал махеничен хард-диск.
Дадох го на един, който се занимава само с това, отвори го и го ремонтира. Извлече информацията и после я върна на отремонтирания диск. Останаха малко сектори повредени - надрани, неизползваеми, но до ден днешен този диск си работи, а минаха повече от 7-8 год от ремонта.
"Парен каша духа" - затова се налага синхронизация на важните файлове.